Arsuri pentru o femeie din Italia, după ce s-a așezat pe un scaun la metrou. „Era umed, credeam că-i apă”

O femeie în vârstă de 55 de ani, originară din Ucraina, a suferit arsuri severe după ce s-a așezat pe un scaun umed de la metroul din Roma.

Femeia, pe nume Irina, a fost nevoită să fie supusă unei intervenții chirurgicale de urgență pentru transplant de piele în zona coapselor. Se presupune că pe scaunul pe care s-a așezat era acid clorhidric („muriatico” în italiană).

700-20230623113052 (2)
Sursa foto: La Repubblica

Incidentul s-a produs în dimineața zilei de 14 iunie, la stația de metrou Porta Furba, din linia A, precizează La Repubblica.

Irina se îndrepta spre serviciu, ca în fiecare zi, când a luat loc pe unul dintre scaunele aflate pe peron în direcția Termini.

„Era umed scaunul – povestește ea – credeam că este doar apă și m-am ridicat. Puțin mai târziu, pielea a început să mă ardă tot mai tare”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din cauza durerii intense, ea a decis să se întoarcă acasă, unde și-a dat seama că zona respectivă se înnegrise complet. S-a prezentat la Spitalul M.G. Vannini din Roma, unde a primit îngrijiri medicale și un prognostic de zece zile. Ulterior a reclamat incidentul la Comisariatul de poliție Tuscolano.

Când poliția a ajuns la stația de metrou Porta Furba, scaunul era deja uscat, dar în apropiere, căzută la pământ au găsit o sticlă cu lichid galben. Imaginile de pe camerele de supraveghere de la Atac (compania de transport în comun) au surprins o femeie lăsând sticla înainte ca Irina să se așeze pe scaun.

Investigatorii suspectează că femeia în cauză ar putea fi o angajată a firmei de curățenie, dar care nu a fost încă găsită. Între timp, Irina a trebuit să se întoarcă la spital unde a descoperit că situația sa era mult mai gravă decât credea inițial.

„Vineri m-am dus la Sant’Eugenio pentru îngrijiri medicale și mi s-a spus că trebuie să fiu operată. Mi-au făcut un transplant de piele. Înainte de a fi internată, am depus plângere la carabinieri”, a declarat Irina de pe patul de spital.

„Nu pot să mă mișc, de zile întregi sunt obligată să stau nemiscată, culcată pe burtă și nu știu când voi putea să mă întorc la muncă. Ceea ce mi s-a întâmplat este de neimaginat, de aceea acum vreau să aflu adevărul. Pentru că dacă cineva a făcut asta intenționat, atunci înseamnă că poate face asta din nou.”

Deși a primit asistență imediată de la Atac, care a pus la dispoziția poliției înregistrările video de supraveghere, rezultatele analizei lichidului galben din sticlă, recuperat de poliția științifică, încă nu sunt cunoscute.

Investigatorii presupun că ar putea fi vorba despre un solvent utilizat în procesul de curățenie, care a fost vărsat accidental. Deși produsul nu este extrem de puternic, este suficient de coroziv pentru a provoca probleme serioase la nivelul pielii.

Investigațiile sunt încă în desfășurare. În 2019, un incident similar s-a produs în aceeași stație de metrou, când un bărbat în vârstă de 62 de ani a suferit arsuri după ce s-a așezat pe un scaun.

Distribuie acest articol