Lazio: Asistent medical italian punea ace de seringă în scaunele autobuzelor pentru a înțepa călătorii. Posibile infecții

Un lucrător sanitar dintr-un spital bine cunoscut din capitala italiană, Roma, a fost denunțat cu acuzațiile de vătămare corporală agravantă pentru că ascundea ace de seringă în scaunele mijloacelor de transport public, cu scopul evident de a înțepa călătorii, relatează La Stampa.

investigațiile au început în luna decembrie anul trecut, ca urmare descoperirii a mai multor ace de seringă lipite pe scaunele autobuzelor aparținând cooperativei de transport în comun Co.Tra.L., autobuze folosite pe traseul Roma – Ponte Mammolo – Subiaco. În timpul inspecțiilor efectuate, carabinierii stației Subiaco au constatat că acele de seringă au fost ascunse cu grijă pe scaunele din autobuzele de transport public, cu scopul evident de a înțepa călătorii care habar nu aveau de existența acestora.

Anchetele efectuate, datorită serviciilor de observare cu sistemele de supraveghere video instalate pe autobuze, au permis carabinierilor să identifice autorul gestului necugetat, în persoana unui lucrător medical în vârstă de 58 de ani.

În timpul perchezițiilor ordinate de procuratura din Tivoli, atât în casa bărbatului cât și în vestiarul de la locul de muncă, bărbatul a fost găsit în posesia a numeroase alte ace de seringă și ace de tip fluture, pe care se vor efectua investigațiile necesare pentru a se verifica eventuala prezență a unor agenți infectivi.