Italia: Asistent român, droga și viola femeile bolnave din spitalul în care lucra. Condamnat la 12 ani de închisoare

Asistentul medical român, angajat al unei unități medicale din Padova, Italia, care droga pacientele și le abuza sexual, a fost condamnat ieri, în instanță, la pedeapsa de 12 ani și 20 de zile închisoare. De asemenea, va trebui să compenseze spitalul cu 3.882 de euro, în timp ce victimele sale vor cere despăgubiri în proceduri procesuale civile, informează Il Gazzettino.

Românul este acuzat și condamnat pentru violență sexuală împotriva a șase pacienți din departamentul de Neurologie (un al șaptelea pacient a fost doar narcotizat). În instanță, Emil Cristian Corneanu, în vârstă de 42 de ani, căsătorit și tată pentru copiii săi, și-a cerut scuze pentru acțiunile sale și a cerut să fie ajutat.

Cristian Emil Corneanu, angajat al secției de Neurochirurgie dintr-un spital din Padova a fost arestat în seara zilei de miercuri, 4 ianuarie 2017, după ce a fost prins în flagrant în timp ce abuza sexual una din pacientele internate acolo.

Ancheta asupra românului a pornit în urma suspiciunilor avute de conducerea secției unde acesta lucra, care a observat anumite administrări neregulate de farmaceutice pe bază de sedative, efectuate pe paciente de sex feminin.

Preluând informații de la colegii de secție ai românului, carabinierii au ajuns la concluzia că acesta administra pacientelor, în mod autonom, medicamente pe bază de benzodiazepine fără ca acestea să fie prescrise de un doctor sau cu un motiv întemeiat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Carabinierii de la NAS au deschis o anchetă asupra bărbatului, instalând camere de supraveghere în secția unde acesta lucra, pentru a descoperi scopul și motivele pentru care folosea farmaceuticele asupra pacientelor care nu aveau nevoie de ele, anchetă care curând avea să ducă la suspiciunea că acesta droga victimele sale cu scopul de a abuza sexual de ele, pipăindu-le și făcându-le fotografii în zonele intime.

Această suspiciune a primit și confirmarea în seara zilei de miercuri, 4 ianuarie, 2017, când infirmierul român, după ce a sedat o pacientă de cetățenie chineză, de 58 de ani internată în secția de Neurochirurgie, fâcându-i o injecție cu un sedativ foarte puternic, a început să o pipăie și să facă fotografii cu zonele intime ale femeii.

Prins în flagrant, bărbatul român a fost arestat imediat.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20