O asistentă medicală din Italia care lucra cu pacienții bolnavi de coronavirus s-a sinucis

O asistentă medicală italiană în vârstă de 49 de ani care lucra în unitatea de Terapie Intensivă a spitalului din Jesolo, cu pacienți infectați cu noul tip de coronavirus, s-a sinucis aruncându-se în râul Piave. Femeia începuse să se simtă rău, dar nu îi sosise încă rezultatul la testul de coronavirus, scrie La Repubblica.

Spitalul din Jesolo a devenit în ultimele zile o redută a luptei împotriva coronavirusului, aici sunt internați la secția de Terapie Intensivă cei mai gravi dintre bolnavii cu Covid-19. Asistenta, care locuia singură, fusese trimisă acasă de două zile pentru că prezenta simptome de febră. I s-a făcut tamponul specific pentru a se stabili dacă este infectată cu coronavirus, dar rezultatul nu îi fusese comunicat încă.

Femeia a luat între timp o decizie capitală privind viața sa, pe fondul unei depresii profunde ea s-a aruncat în râul Piave, pe raza localității Cortellazzo (Veneția).

Asistenta medicală lucra la secția de Recuperare a spitalului din Jesolo, dar în urmă cu câteva zile s-a oferit să facă parte din personalul sanitar de la noua secție de boli infecțioase, unde a colaborat la înființarea și demararea activităților în vederea primirii și tratării bolnavilor de Covid-19. În această secție sunt spitalizați în prezent 25 de pacienți cu această boală.