Asistentă româncă din Italia, răpusă de noul coronavirus. Doina a murit în spitalul unde lucra

Încă o asistentă româncă din Italia a murit în urma infecției cu COVID-19, se numea Doina Bucătaru și avea 61 de ani. Conaționala noastră s-a stins din viață marți, 14 aprilie, în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Carle din Cuneo, același spital unde a luptat timp de săptămâni întregi pentru a salva bolnavii de COVID-19, relatează La Stampa.

Doina lucra de mai mulți ani la secția de Pneumologie a spitalului, fiind în linia întâi în războiul cu noul coronavirus. Pe 27 martie, femeia a avut primele simptome ale infectării cu COVID-19. A început să aibă probleme respiratorii, să tușească și a făcut febră.

Starea ei de sănătate s-a înrăutățit brusc, astfel că Doina a fost internată chiar în spitalul în care lucra. Din nefericire, a pierdut lupta în fața noului coronavirus.

Doina Bucătaru. Foto: profilul Facebook

Originară din Șimleu Silvaniei, Doina a plecat în Italia în urmă cu mai bine de 36 de ani, după ce și-a cunoscut viitorul soț, Franco Vallati, atunci când italianul a venit în vacanță, în România. Cei doi s-au îndrăgostit și, după doi ani de relație, s-au căsătorit.

Femeia devenise bunică în urmă cu doar 4 luni, după ce fiica ei, Tania, i-a dăruit o nepoțică, pe nume Tamika.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Moartea româncei a întristat întreaga comunitate din Monterosso Grana, unde românca locuia împreună cu familia sa.

Trupul româncei va fi incinerat joi, în Magliano Alpi, în cadrul unei ceremonii private.

V-ar mai putea interesa: