Asociația culturală Floare albastră din Italia, activități didactice gratuite pentru copiii români

Asociația culturală Floare albastră din Terni a organizat în 11 și 18 octombrie 2019, la Muzeul arheologic din Terni, două activități didactice gratuite pentru copiii români și prietenii lor, pe tema cunoașterii istoriei locale și a istoriei poporului român cu privire la Neolitic și Imperiul Roman.

Activitatea a făcut parte din programul de activități pentru timpul liber dedicate copiilor români cu vârste între 3 și 12 ani, în cadrul proiectului Zmeișorii, aprobat și finanțiat de Ministerul pentru Românii de pretutindeni, anul 2019.

Activitățile, reunite sub denumirea „Detectiv la muzeu pe urmele trecutului” (Detective al museo sulle tracce del passato), au fost organizate în colaborare cu CAOS – museo archeologico di Terni și mai multe cooperative și asociații culturale locale, fiind înscrise în programul cultural public „A Terni non succede mai nulla”, al Primăriei din Terni.

Temele abordate au fost „Un sat din neolitic ” și „Soldați romani și daci. Cucerirea Daciei”.

Copiii, cu vârste între 6 și 11 ani, au vizitat muzeul în două etape și au învățat despre istoria locală cu ajutorul ghidului Manila Cruciani, după care au participat la un atelier istoric organizat de prof. Gina Dumitriu.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Astfel, copiii au cunoscut cultura Cucuteni, Hamangia, aspecte din viața și luptele dacilor. Au pictat un vas în stilul ceramicii liniare Cucuteni și au alcătuit un album de figurine cu daci și romani.

Distribuie acest articol