Asociația Dacia din Cosenza: sesiune de întâlniri între comunitatea românească și autoritățile române și italiene

Asociația Comunitatea Românilor în Calabria DACIA din Cosenza va organiza și va găzdui în zilele de 19-20 octombrie 2017, o sesiune de întâlniri și informări între comunitatea românească din Cosenza-Calabria și autorități.

Vor participa atât autorități române cât și italiene

În comunicatul primit pe adresa redacției noastre, suntem informați că din partea autorităților române vor participa: Ovidiu Iane, secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Lucreția Tănase, consul general la Consulatul României șa Bari, Ion Mihai Știrbu, viceconsul la Consulatul României la Bari.

Din partea autorităților italiene vor fi prezenți: Mario Occhiuto, primarul orașului Cosenza, Pierluigi Caputo, președinte Consiliul Comunal Cosenza, Alessandra de Rosa, consilier local, responsabilă cu sectorul Welfare (ecgitate și justiție socială), Francesco Antonio Iacucci, președinte provincia Cosenza, Vincenzo Tamburi, consilier provincial cu competențe pentru politici sociale-imigrație și Felice d’Alessandro, consilier provincial cu competențe pentru industrie, transporturi și activități productive.

Sesiunea de informări și discuții va avea loc în două etape:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ziua de 19 octombrie va fi rezervată exclusiv membrilor comunității românești din Cosenza la sediul asociației din strada Pasquale Galluppi, nr. 73, Cosenza și va viza ca tematică: prezentarea problemelor și a nevoilor specifice pe care le au românii din Cosenza și o prezentare a programelor și acțiunilor derulate de Guvernul României prin intermediul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni precum și prezentarea noilor consuli care au preluat administrarea teritorială a serviciilor consulare pentru românii din Calabria.

A doua zi, 20 octombrie, vor avea loc întâlniri la nivel instituțional cu reprezentanții primăriei și provinciei Cosenza cu scopul de a îmbunătăți dialogul instituțional local și pentru a identifica soluții pentru problemele ce vizează comunitatea română din Cosenza.

Distribuie acest articol