Asti: femeie română furată de 2.500 de euro de către doi falși carabinieri în timp ce aștepta autocarul spre România

Avea biletul în mână și era pregătită să plece spre România iar ceea ce o mai despărțea de locurile natale și de familia sa erau 20 de ore de mers cu autocarul pe care-l aștepta nerăbdătoare să treacă să o ia din Piazza del Palio din Asti.

Este vorba despre o femeie română de 63 de ani, originară din București dar rezidentă în provincia Asti, care s-a trezit de dimineață devreme pentru a se pregăti pentru lungul drum spre casă. Dar odată ajunsă în locația de unde trebuia să urce în autocar, a fost abordată de doi bărbați care s-au prezentat ca fiind carabinieri specializați în anti-terorism, scrie ziarul La Stampa.

Cei doi bărbați i-au spus conaționalei noastre că trebuie să o percheziționeze iar femeia le-a permis acestora să-i controleze bagajele. În timp ce unul dintre ei o ținea de vorbă, celălalt făcea percheziția dar la un moment dat au plecat amândoi în grabă.

Femeia a înțeles atunci că a fost înșelată și furată și când a observat că-i lipsesc circa 2.500 de euro, bani economisiți cu greu din munca în Italia, probabil ca îngrijitoare, a chemat imediat carabinierii.

Militarii au deschis o anchetă și au dat startul căutărilor pentru cei doi infractori, în timp ce conaționalei noastre i-a mai rămas doar să aștepte următorul autobuz spre casă și spre familie, la care va fi nevoită să ajungă în acest an fără niciun ban.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI