Asti – tragedie îngrozitoare într-o familie de români: copil de 15 luni moare călcat de mașina mătușii sale

Teribila tragedie a avut loc în localitatea San Damiano din provincia Asti, în după-amiaza zilei de vineri, 14 iulie 2017, când un copil de numai 1 an și 3 luni a decedat după ce a fost călcat accidental de mașina pe care o conducea chiar mătușa sa.

Mătușa copilului, o femeie română de 30 de ani dar rezidentă în provincia Asti de mult timp, venise în vizită la sora sa în acea zi, la mama copilului. În încercarea de a parca mașina în curtea casei, unde se pare că micuțul de 15 luni se juca nesupravegheat, femeia a trecut cu roata din spate a autovehiculului peste nepotul său fără să-l vadă sau să realizeze ceea ce s-a întâmplat.

Când a coborât din mașină, femeia a rămas îngrozită în fața tragediei pe care a provocat-o în mod involuntar și a încercat să ofere primul ajutor micuțului, strigând în același timp după ajutor la mama copilului, care se pare că se afla în interiorul casei în acel moment.

Înțelegând imediat că starea copilului este foarte gravă, cele două femei l-au învelit într-o pătură și l-au transportat cu mașina la sediul Crucii Roșii Italiene din San Damiano d’Asti care se află la câțiva kilometri de casa unde a avut loc accidentul.

Ajuns în fața medicilor, copilul a fost stabilizat de aceștia apoi a fost transportat cu elicopterul de urgență la spitalul pentru copii din Alessandria, unde medicii au făcut tot posibilul pentru a-l menține în viață pe micuțul nostru conațional.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Rănile copilului, însă, au fost mult prea grave pentru a putea fi salvat iar inimioara sa a încetat să mai bată la numai câteva ore după ce a fost internat.

Mătușa copilului, în stare de șoc, repeta fără încetare: „Nu l-am văzut, nu l-am văzut”, relatează Il Giornale.

Deși nu par să fie îndoieli în legătură cu faptul că a fost un tragic accident, procuratura din Asti a deschis o anchetă în acest caz și va interoga cele două femei în curând, cu scopul de a stabili eventuali responsabili pentru această tragedie.

Sperăm să nu mai fie niciodată nevoie să anunțăm astfel de drame în comunitatea românească, motiv pentru care invităm pe toți conaționalii noștri nu doar să fie mult mai atenți la volan, mai ales în locurile în care știu că sunt copii în preajmă, ci și să aibă mai multă grijă de copiii lor și să nu-i lase nici măcar o secundă singuri, în special la vârste atât de fragede.