Atac violent într-un supermarket din Italia, un bărbat a înjunghiat mai multe persoane. Un mort și cinci răniți

Dramaticul eveniment s-a petrecut în jurul orei 18:30 de joi, 27 octombrie 2022, în supermarketul Carrefour din localitatea italiană Assago, situată lângă Milano, în regiunea Lombardia.

Un angajat al supermarketului a murit și alte cinci persoane, printre care și un fotbalist spaniol de la echipa britanică Arsenal, au fost grav rănite.

Paramedicii interveniți pentru a ajuta victimele. Foto: oggi.it

Din informațiile publicate de presa locală reiese că un bărbat în vârstă de 46 de ani, Andrea Tombolini, este cel care a atacat persoanele.

Bărbatul ar fi intrat în supermarket și s-a îndreptat spre raionul cu produse pentru bucătărie de unde a luat un cuțit de mari dimensiuni, l-a scos din ambalaj, apoi s-a îndreptat cu el în mână spre raionul de fructe și legume.

La un moment dat, bărbatul a înjunghiat o persoană, aleasă la întâmplare. Apoi alta și alta și iar alta.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Când oamenii au înțeles ce se întâmplă, mulți crezând că ar fi vorba de un atac terorist, au început să fugă în direcția opusă. Șase dintre persoanele prezente în magazin însă, n-au reușit să scape de furia lui.

Un angajat al supermarketului, Luis Fernando Ruggieri, în vârstă de 47 de ani și de origine boliviană, a fost cel care a suferit rănile cele mai grave și a murit în timp ce paramedicii încercau să-l transporte cu elicopterul la spital.

Luis Fernando Ruggieri, bărbatul bolivian ucis în atac.

Printre celelalte cinci persoane grav rănite se numără și un fotbalist de la Arsenal Londra, Pablo Mari, care a fost împrumutat echipei de fotbal din Monza și care se afla la cumpărături cu soția și copilul de numai 4 anișori.

„Azi am avut noroc, am văzut un om murind în fața mea”, a declarat fotbalistul spaniol de pe patul de spital, citat de Corriere della Sera.

- Continuarea după publicitate -
Pablo Mari.

„Are o rană destul de adâncă la spate (…) dar cuțitul nu a atins organe vitale, nu e în pericol de moarte. Mi-au spus că ar trebui să-și revină destul de repede. Are mușchii afectați, din fericire e conștient”, a declarat Adriano Galliani, administratorul delegat al echipei de fotbal din Monza.

Tombolini, mai scrie presa italiană, suferea de o depresie puternică și de circa un an de zile se afla sub îngrijiri medicale.

Bărbatul italian a fost suspus chiar și unui tratament sanitar obligatoriu, iar la data de 18 octombrie 2022 a ajuns la spital după ce și-a provocat singur mai multe răni la față lovindu-se cu pumnii.

Bărbatul de 46 de ani ar fi suferit o criză din senin în seara zilei de ieri, ceea ce l-a făcut să atace mai mulți oameni nevinovați.

Numărul victimelor probabil ar fi fost mult mai mare dacă nu ar fi intervenit mai mulți angajați ai supermarketului, dar și fotbalistul italian Massimo Tarantino de la Monza, aflat și el la cumpărături în același magazin.

Massimo Tarantino, fotbalistul de la Monza care a ajutat la blocarea atacatorului.

Tarantino și angajații Carrefour au reușit să-l imobilizeze pe atacator și l-au dezarmat de cuțit, predându-l apoi pe mâna carabinierilor.

Martorii spun că Tombolini spunea fraze fără sens pe tot timpul atacului și în timpul imobilizării sale, dar în acele momente violente părea foarte determinat să înjunghie cât mai multe persoane.

„Eu lucrez în magazinul de alături. Am văzut oamenii fugind, punându-se la pământ. Țipau toți, panicați. Unii au asistat la cele întâmplate, alții credeau că e un atentat”, a declarat o martoră.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20