Aterizare de urgență în Italia după ce o femeie a intrat în travaliu. Nașterea a avut loc la bordul avionului

O pasageră a adus pe lume un copil la bordul unui avon, în timp ce efectua un zbor de la Amman, Iordania, către Londra, Marea Britanie, în noapte dintre 8 și 9 martie 2024.

Incidentul a avut loc când avionul, operat de compania Wizz Air, se afla deasupra Italia, mai exact, deasupra regiunii Puglia.

Echipajul a fost nevoit să efectueze o aterizare de urgență pentru a oferi asistență pasagerei aflate în travaliu.

Femeia, în vârstă de 38 de ani și originară din Iordania, călătorea împreună cu soțul ei, și el cetățean iordanian în vârstă de 51 de ani.

20231230_122011-1
Proaspăta mămică alături de tată și fetiță. Sursă foto: repubblica.it.

Mămica a început să simtă dureri puternice și a solicitat activarea procedurii de urgență. Decizia de a ateriza la aeroportul din Brindisi a a fost rapidă, iar avionul a fost parcat și securizat de către operatorul de serviciu, care a alertat imediat serviciul de urgență 118.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cu toate acestea, nașterea a avut loc chiar în avion, cu asistența personalului companiei aeriene, iar mama și nou-născuta, care a venit pe lume la șapte luni, au fost ulterior internate în condiții bune de sănătate la spitalul Perrino.

Compania care gestionează aeroporturile din Puglia au transmis urări de bine nou-născutei, mamei și tatălui, în timp ce Antonio Maria Basile, președintele companiei, a remarcat că micuța „a ales Puglia”, subliniind că echipa aeroportului și serviciul de urgență 118 au oferit asistența necesară conform protocoalelor.

Cei aproximativ 50 de pasageri ai zborului au fost debarcați și au reluat călătoria la ora 19:30, după finalizarea procedurilor birocratice necesare.