Alarmă de incendiu la bordul unui avion care se întorcea din Italia cu 151 de pasageri

O aeronavă a companiei aeriene Ryanair, care efectua zborul RYR 8734 pe ruta Milano (Malpensa) – București (Otopeni), a anunțat, cu puțin timp înainte de aterizare un posibil incendiu la bord.

Pilot: Mayday! Mayday! Mayday! Avem o alarmă de incendiu.

Turnul de control: Recepționat. Pompierii sunt pe drum.

Alarma s-a dovedit a fi în cele din urmă una falsă: „Am nevoie să știu doar dacă pompierii văd fum sau foc venind din zona motoarelor sau a roților”, ar mai fi transmis pilotul conform Observator News. Nu s-a înregistrat însă flacără sau fum la bordul aeronavei.

Aterizarea s-a efectuat în siguranță la ora 15:28, dispozitivul de intervenție al Aeroportului Internațional Henri Coandă București, format din pompieri și echipaje medicale fiind pregătit să intervină conform procedurilor specifice pentru astfel de situații, anunță purtătorul de cuvânt al aeroporturilor București, printr-un comunicat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Aeronava a fost parcată la o poziție izolată și cei 151 de pasageri aflați la bordul aeronavei au fost debarcați în siguranță. Traficul aerian pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București nu a fost perturbat.