Au încercat să obțină „Venitul de Cetățenie” deși nu erau rezidenți în Italia. Șapte români denunțați de carabinieri

Șapte cetățeni români, cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani, au ajuns în atenția forțelor de ordine din orașul italian Bergamo în această dimineață de vineri, 11 decembrie 2020, după ce s-au prezentat la un oficiu poștal pentru a solicita „Reddito di Cittadinanza” (Venitul de Cetățenie). Niciunul dintre cei șapte români, însă, nu era rezident în Italia și nici măcar nu vorbea limba italiană, scrie ziarul local L’Eco di Bergamo.

Nu se știe cum încă, având în vedere că nu erau rezidenți în Italia, dar indivizii au depus cererea pentru acest ajutor social pe site-ul INPS și au reușit să obțină cardul virtual care le-a permis să solicite apoi, la un oficiu poștal, cardul bancar pe care ar fi urmat să încaseze banii. Cetățenii români s-au prezentat la ghișeu, așadar, în această dimineață, având la ei cardul virtual și codul fiscal înregistrat în Italia, dar niciun document eliberat de autoritățile italiene.

Acest detaliu, mai scrie presa locală, dar și faptul că niciunul dintre ei nu vorbea limba italiană, a ridicat suspiciuni în ochii angajaților de la oficiul poștal care au decis să alerteze carabinierii pentru ulterioare investigații. Interveniți la fața locului, militarii au constatat că cei 7 cetățeni români nu erau rezidenți în Italia (rezidența pe teritoriul italian de cel puțin 10 ani este obligatorie pentru a obține această indemnizație) și i-au denunțat pe toți pentru „încălcarea normelor privind Venitul de Cetățenie”, precizează sursa citată.