Au muncit 20 de ani în Italia și Anglia, apoi s-au întors în țară și au deschis o fermă de măgărițe

Un cuplu de români, Liviu și Daniela Lucaci, au părăsit orașul Oxford din Marea Britanie pentru a deschide o fermă de măgărițe în satul Rodbav, la poalele munților Făgăraș.

După 20 de ani petrecuți în străinătate, mai întâi în Italia, apoi în Anglia, cei doi soți români au decis să schimbe agitația urbană cu liniștea rurală și să inițieze propria afacere, devenind crescători de animale.

Ei au pus bazele unei ferme de măgărițe, informează Brasov.net:

Ferma a fost înființată acum trei luni și deja a început să producă lapte de măgăriță, cunoscut pentru multiplele sale beneficii pentru sănătate și denumit „aur alb” datorită proprietăților nutritive excepționale și prețului înalt.

La poarta fermei, un litru de lapte de măgăriță se vinde cu 100 de lei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Familia Lucaci a cumpărat o mulgătoare automată care a costat în jur de 600 de euro (aproximativ 3000 de lei)

Liviu Lucaci a declarat:

„Investiția este minimală, zic eu, pentru că o măgăriță decentă costă undeva la 3000 de lei. O măgăriță dă între 300 și 700 de mililitri de lapte la o mulsoare, pe zi, ocazional chiar și un litru”, a mai spus fermierul.

photo_2023-11-04_17-31-25
Sursa foto: Brasov net

Fiul lor, Alexandru, în vârstă de 12 ani, care a crescut în străinătate, acum ajută la fermă și împărtășește visul părinților de a îngriji animalele. Fiica cea mare a rămas în Anglia.

„Toată viața am dorit să am grijă de animalele mele, să am cea mai mare fermă de cai, măgărițe, toate animalele. Îmi face plăcere să muncesc la fermă. Sunt mai fericit, mai sănătos și mă simt liber”, povestește Alexandru, fiul soților Lucaci.

photo_2023-11-04_17-31-31
Familia Lucaci. Sursa foto: Brasov net

Laptele de măgăriță, recomandat de medici pentru diverse afecțiuni, conține patru antibiotici naturali și este bogat în vitaminele A, B1, B2, C, E, magneziu și calciu.

Se consumă crud și este vândut în sticle de jumătate de litru la prețul de 50 de lei. Pe lângă beneficiile pentru sănătate, „aurul alb” este utilizat și în industria cosmetică, baia în lapte de măgăriță având un preț exorbitant pe plan internațional.

Familia Lucaci are în plan să dezvolte afacerea, având în vedere cererea în creștere pentru produse naturale și sustenabile și potențialul profitabil al laptelui de măgăriță.