Au muncit din greu în Italia și au investit banii în agricultură. Fiul lor, cel mai iubit fermier din Iași

La numai 21 de ani, George Ionel Tănasă, fiul unor români care au muncit în Italia, a devenit unul dintre cei mai apreciați fermieri din Iași, reușind să construiască o afacere solidă în agricultură și să atragă atenția a zeci de mii de urmăritori pe TikTok. Conform BZI, el este cel mai iubit fermier din acest județ.

Tânărul, student la Universitatea de Științele Vieții din Iași, exploatează 500 de hectare de teren agricol împreună cu părinții săi, în comunele Răducăneni și Gorban:

„Eu am 100 de hectare de teren agricol, părinții mei au 400 de hectare. Ei au început să se ocupe de agricultură după ce s-au întors din Italia. Tata muncea în construcții, mama făcea curățenie.

Părinții au plecat, eu am rămas cu bunicii mei. De la un an și jumătate, până la 6 ani am stat cu ei. Părinții mei au muncit din greu în Italia.

După aceea, cu banii strânși s-au întors acasă, au cumpărat câteva hectare cu teren agricol, au mai arendat teren, au luat credite, au văzut că încep să se descurce cu agricultura și au mărit suprafața exploatată. Au investit banii munciți în Italia!”, a povestit tânărul pentru sursa citată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
1200-2023062593027-3
Sursa foto: BZI

Înflăcărat de pasiunea părinților pentru agricultură, George a decis să își creeze propria lui afacere în acest domeniu, ajungând să dețină 100 de hectare de teren agricol. El recunoaște că nu este chiar ușor să faci agricultură.

„A început să îmi placă ce făceau părinții mei, am învățat ușor-ușor ce e cu agricultura și am ajuns și eu la 100 de hectare. Este greu să faci agricultură, e multă muncă, stres, datorii la bănci, dar am reușit de fiecare dată să găsim soluții.”, a spus el.

În 2020, la vârsta de 18 ani, Georgel Ionel Tănasă a depus un proiect pentru a accesa fonduri europene prin submăsura 6.1 – Instalarea tinerilor fermieri, de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

„Proiectul a fost aprobat și am primit o parte din bani la scurt timp după selectarea proiectului. În această perioadă trebuie să primim și restul banilor.”

Tânărul fermier a utilizat acești bani pentru a-și îmbunătăți afacerea și a cumpăra un tractor mai bun. „Proiectul este 50.000 de euro. Aveam nevoie de banii europeni ca să îmi cumpăr un tractor mai bun și am găsit ceea ce aveam nevoie.”

Anul acesta intenționează să depună un alt proiect:

„Vrem să facem un sistem de irigații performant pentru că avem noroc cu sursa de apă de la Jijia și Prutul. Doar ne mai trebuie banii necesari să ne apucăm de această investiție, de asta vrem să luăm banii europeni, pentru că sunt de ajutor”, a mai povestit tânărul fermier din Iași.

Produsele fermei sunt comercializate către companii mari precum Vel Pitar, Pambac și Bunge.

Pe lângă activitatea de fermier, George este cunoscut și pe TikTok, unde postează frecvent videoclipuri din viața de pe fermă și răspunde la întrebările fanilor săi. „Postez des filmulețe și primesc chiar și mesaje, întrebări despre fermă. Tehnologia ne ajută acum”, afirmă tânărul, subliniind impactul pozitiv al tehnologiei asupra agriculturii.

În cele din urmă, povestea lui George Ionel Tănasă nu este doar despre a fi un tânăr fermier de succes sau un influencer popular pe TikTok.

Este povestea unei familii care și-a investit banii obținuți cu muncă asiduă într-o afacere agricolă și a reușit să o transforme într-o poveste de succes, încurajând tinerii să se apropie de agricultură și să vadă potențialul acesteia.

Distribuie acest articol