Au muncit în străinătate pentru a-și crește cei 6 copii, dar au murit într-un tragic accident

Șase copii din comuna Vadu Pașii, județul Buzău, se confruntă cu o tragedie de proporții, după ce părinții lor, Daniel și Nicoleta Nechita, au fost victimele unui accident devastator, care a avut loc între un autovehicul Duster și un tren marfar.

Cei doi părinții erau împreună cu alte două persoane când trenul a intrat în plin în mașina lor, informează publicația Buzoienii.

Daniel și Nicoleta Nechita, în vârstă de 42 și respectiv 36 de ani, au fost plecați la muncă peste hotare, în Spania, pentru a-și putea crește cei șase copii, cinci fete și un băiat.

photo_2023-09-13_17-41-59

În prezent erau în țară, iar tatăl, un bărbat harnic, lucra în construcții și oriunde găsea de muncă pentru a face rost de banii necesari întreținerii familiei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În ziua fatidică, soții Nechita se aflau în autovehiculul Duster și se îndreptau spre Țintești, la o fermă unde urma să culeagă struguri. În mașină se mai aflau și Lucian, de 51 de ani, văr cu Daniel și șofer al vehiculului, precum și un vecin în vârstă de 65 de ani.

Sursa citată afirmă că Lucian, care deținea permis de conducere doar de un an, a avut o reacție ciudată la trecerea de cale ferată.

Deși inițial a oprit, ulterior a accelerat în momentul nepotrivit, când locomotiva era mult prea aproape pentru ca impactul să mai poată fi evitat.

Daniel și Nicoleta, împreună cu vecinul de 65 de ani, au decedat pe loc. Lucian, șoferul, a fost transportat de urgență la spital și este internat în secția ATI, însă starea sa este stabilă.

79596392_206352683723042_6223382782698061824_n-768x1024
Daniel și Nicoleta Nechita. Sursa foto: Buzoienii.ro

O problemă majoră care apare acum este cea legată de viitorul copiilor. Cu excepția fiicei celei mari, toți sunt minori.

În familie, mai există doar o bunică, în vârstă de peste 80 de ani, care, din nefericire, este bolnavă și imobilizată într-un scaun cu rotile.

Această situație aduce în discuție posibilitatea ca minorii să fie preluați sub protecția statului.

Comunitatea și autoritățile locale sunt așteptate să ia măsuri în sprijinul copiilor afectați de această tragedie, având în vedere că au suferit deja o pierdere inimaginabilă.