Rezultatele analizelor au confirmat: Denisa Grigoriu nu este Denise Pipitone, fetița dispărută în Italia cu 17 ani în urmă

Elena Denisa Grigoriu nu este Denise Pipitone. Comparația grupelor de sânge ale tinerei de origine română cu cea a părinților fetiței care a dispărut din Mazara del Vallo, în anul 2004, a fost suficientă pentru a exclude definitiv că este vorba despre aceeași persoană. Prin urmare, nu va fi necesar să se efectueze testul ADN.

Era luni, 10 mai, când o italiancă aflată într-un salon de coafură din localitatea Scalea, în Calabria, a observat o fată care semăna foarte tare cu Denise Pipitone. Câteva clipe mai târziu a aflat că tânăra respectivă se numește Denisa, nume similar cu al fetiței care a dispărut cu 17 ani în urmă, de aceea a considerat că autoritățile ar trebui să cerceteze asupra acestor similitudini. Au fost chemați carabinierii și astfel au fost declanșate o serie de controale.

Elena Denisa Grigoriu a fost invitată la unitatea carabinierilor din Scalea unde i-au fost puse mai multe întrebări privind identitatea sa. Tânăra de origine română a fost încă de la început clară în declarațiile pe care le-a făcut: „Nu sunt persoana pe care o căutați, m-am născut în România, abia la 7 ani am venit în Italia.” Denisa a primit apoi pe telefon o fotografie a certificatului său de naștere care documenta faptul că s-a născut la Bicaz, în județul Neamț, cu 19 ani în urmă.

„Eu nu sunt Denise Pipitone, sunt născută în România, iată certificatul meu de naștere. Am o cicatrice cum avea și fetița, dar nu sunt Denise. Dacă nu mă cred sau nu au încredere în documentele mele, sunt dispusă să fac și testul ADN dacă e cazul. M-am născut pe 4 mai 2002, în România, mama mea nu este aici, cu mine, iar tatăl meu e decedat. Sunt în Italia din anul 2009”, a declarat tânăra în fața camerelor de luat vederi.

Nu au fost efectuate teste ADN, arată surse bine acreditate, dar comparația grupelor de sânge ale tinerei născute la Bicaz cu cea a părinților fetiței care a dispărut în septembrie 2004 la Mazara del Vallo a fost suficientă pentru a obține confirmarea că Denisa nu este cu certitudine Denise.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Denise Pipitone a dispărut la 1 septembrie 2004, în timp ce se juca în fața casei bunicilor materni. Mama sa, Piera Maggio, a dus o luptă constantă în toți acești ani pentru a-și găsi fetița.

Pe același subiect: VIDEO | Românca despre care s-a crezut că ar fi Denise Pipitone: „Uitați certificatul meu de naștere, sunt născută în România”

@rotalianul