VIDEO | Românca despre care s-a crezut că ar fi Denise Pipitone: „Uitați certificatul meu de naștere, sunt născută în România”

Elena Denisa Grigoriu, 19 ani, rezidentă la Scalea, în provincia Cosenza, este în aceste zile protagonista canalelor de știri italiene. Despre tânăra originară din Bicaz, județul Neamț, s-a presupus că ar fi Denise Pipitone, o fetiță dispărută în timp ce se juca în fața casei bunicilor materni, pe data de 1 septembrie 2004. „Nu sunt eu Denise Pipitone, sunt născută în România, uitați certificatul meu de naștere”, a spus Denisa Grigoriu jurnaliștilor citați de Corriere della Sera.

„Nu sunt eu Denise, am o cicatrice cum avea și fetița, dar nu sunt Denise. Dacă nu mă cred sau nu au încredere în documentele mele, sunt dispusă să fac și testul ADN dacă e cazul”, a mai declarat românca la microfoanele jurnaliștilor. „M-am născut pe 4 mai 2002, în România, mama mea nu este aici, cu mine, iar tatăl meu e decedat. Sunt aici, în Italia, din 2009.”

În timp ce răspundea la întrebările jurnaliștilor, fata a primit o fotografie cu certificatul său de naștere, pe care l-a arătat jurnaliștilor: „Uitați, acesta este certificatul meu de naștere care demonstrează că sunt născută în România.”

Denisa Grigoriu și-a exprimat și părerea de rău pentru Piera Maggio, mama fetiței dispărute: „E trist să dai speranță unei persoane care își caută fiica de mult timp și dacă aș ști că sunt eu Denise Pipitone aș alerga cu brațele deschise spre ea, dar nu sunt Denise, nu știu cum să vă mai zic, dar nu sunt eu fetița dispărută.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Sunt 17 ani de când Piera Maggio își caută fetița dispărută din fața casei bunicilor materni, la Mazara del Vallo (Sicilia). Asemănarea izbitoare cu Elena Denisa Grigoriu probabil i-a aprins din nou speranța că și-ar putea regăsi fiica, dar, din nefericire, lupta acestei mame pentru a-și găsi copilul pierdut trebuie să continue.

Pe același subiect:

@rotalianul