Autocar care se îndrepta spre Italia, blocat de polițiști în România. Nu și-a mai putut continua drumul

Într-un control de rutină efectuat în ziua de joi, 31 ianuarie, pe Autostrada A1 Deva-Nădlac, polițiștii Biroului de Poliție Autostradă au descoperit nereguli grave în cadrul unui transport de pasageri care se îndrepta spre Italia, informează Ziarul de Vest.

La volanul autocarului care transporta 26 de pasageri, a fost identificat un bărbat de 34 de ani, originar din județul Vaslui.

Captură de ecran 2024-02-01 202344
Sursa foto: Ziarul de Vest

În urma verificărilor, autoritățile au constatat că șoferul folosea o cartela tahografică care nu era emisă pe numele său, descoperind totodată cinci abateri înregistrate pe aceasta.

Mai mult, un al doilea conducător auto prezent în autocar a fost găsit vinovat de patru abateri legate de nerespectarea timpilor de odihnă impuși de reglementările în vigoare.

Pentru aceste încălcări, șoferul principal al autocarului a fost sancționat cu o amendă în valoare de 30.000 de lei, în timp ce cel de-al doilea șofer a primit o amendă de 1.000 de lei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Drept urmare a acestor nereguli, autocarul a fost indisponibilizat temporar de autorități până la remedierea situației și conformarea cu legislația în vigoare.

@rotalianul