Autocar care se îndrepta spre Italia, sechestrat la frontieră. Pasagerii nevoiți să aștepte sosirea unui alt autovehicul

Un autocar cu numere de înmatriculare românești, care efectua curse regulate între Republica Moldova şi Italia a fost sechestrat joi, 22 septembrie, în jurul orei 04:00, la intrare în România, de polițiștii de frontieră din Botoșani, după ce în remorca acestuia au fost descoperite 1.000 de pachete de ţigări de contrabandă.

Pasagerii prezenți au fost nevoiți să aștepte un alt autocar, al aceluiași transportator, pentru a-și putea continua călătoria. Pe numele șoferului, cetățean român, a fost întocmit un dosar penal pentru contrabandă.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Botoşani, Minodora Răcnea a transmis într-un comunicat de presă că echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca, formată din poliţişti de frontieră şi vameşi, a descoperit în remorca autocarului ce se deplasa spre Italia mai multe pachete de ţigări, ascunse în bagaje, în scopul sustragerii de la controlul vamal.

„În data de 22 septembrie 2022, în jurul orei 04.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – judeţul Botoşani, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, un cetăţean român, la volanul unui autocar înmatriculat în România, ce avea ataşată o remorcă înmatriculată în Republica Moldova. În baza analizei de risc, s-a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia, echipa comună a descoperit, ascunsă în bagajele aflate în remorca autocarului, cantitatea de 1.000 de pachete de ţigări, de diferite mărci, în valoare de peste 5.000 de lei. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat ţigaretele cu scopul de a le valorifica pe teritoriul Italiei”, a afirmat sursa citată.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 5.000 de lei, a fost reţinută în vederea confiscării, autocarul şi remorca fiind sechestrate. De asemenea, a fost întocmit dosar penal pe numele șoferului pentru infracţiunea de contrabandă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pasagerii şi-au continuat călătoria cu un autocar aparţinând aceluiaşi transportator.

@rotalianul