Autocar cu 33 de oameni la bord, răsturnat în județul Arad. Șapte pasageri transportați la spital

Un autocar care transporta zeci de pasageri s-a răsturnat într-un șanț din afara carosabilului în jurul orei 19:00 din această seară de 10 decembrie 2022, la ieșirea dintr-o localitate situată în județul Arad.

Autocarul răsturnat în șanț. Foto: www.glsa.ro

Potrivit ziarului local Glasul Aradului, șapte dintre persoanele aflate la bordul autocarului au ajuns la spital cu diferite răni.

Accidentul s-a petrecut pe Drumul Județean 792/C, la ieșire din localitatea Buteni spre Cuied, unde autocarul s-a răsturnat pe partea stângă într-un șanț adânc de circa un metru.

Pasagerii și șoferul au reușit să se evacueze singuri din autocar, dar ISU Arad a confirmat că șapte dintre ei au ajuns la spital.

Intervenția salvatorilor la locul accidentului. Foto: www.glsa.ro

„Intervin forțe și mijloace ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vasile Goldiș al județului Arad cu: o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o autospecială pentru descarcerare, o autospecială pentru transport personal și victime, un echipaj SMURD TIM, 10 SMURD B2, cu sprijin SAJ (o ambulanță C și 9 ambulanțe tip B). Din ordinul IGSU, ISU Timiș a dislocat 3 ATPVM și 3 EPA tip B”, au declarat reprezentanții ISU imediat după producerea accidentului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din primele informații reiese că autocarul este înmatriculat în județul Timiș și efectua un transport turistic.

Șoferul, un bărbat de 50 de ani din Periam, județul Timiș, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat că nu consumase alcool.

Autocarul implicat în accident. Foto: www.glsa.ro

„Intervenția este coordonată de Inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad, colonel Cristian Gârbău, care este prezent la locul evenimentului“, a declarat Ruxandra Klein, purtătoarea de cuvânt a ISU Arad, pentru sursa citată.

Toate cele șapte victime transportate la spital sunt conștiente și cooperante, au mai precizat autoritățile locale.

Distribuie acest articol