Un autocar plin cu români care se întorceau din Spania s-a răsturnat. Un mort și 32 de răniți

Un autocar cu pasageri români care se întorceau din Spania a fost implicat în zorii zilei de 29 octombrie, într-un accident grav în dreptul localității Tătărăști din judeţul Hunedoara. O femeie în vârstă de 52 de ani a murit, iar alte 32 de persoane au fost rănite.

Autocarul, care transporta 72 de persoane dintre care doi erau şoferii maşinii, a suferit un accident luni dimineața, 29 octombrie, pe DN 7, între localităţile Tătărăşti şi Gothatea, în judeţul Hunedoara.

Pasagerii erau muncitori care se întorceau de la muncă din Spania. Destinaţia finală a călătorilor era Râmnicu Vâlcea, dar pe drum erau stabilite mai multe puncte de debarcare.

Întrucât, mai multe persoane ar fi rănite, la nivelul județului Hunedoara a fost activat Planul Roșu de Intervenție care presupune suplimentarea resurselor medicale la fata locului, informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, pe rețeaua de socializare Facebook.

Bilanțul accidentului: 32 persoane rănite, transportate la spital, o persoană decedată, iar alte 37 persoane au fost transportate în spațiile de cazare puse la dispoziție de autorități. Cei doi șoferi nu au avut de suferit în urma incidentului. Cele 32 de persoane rănite sunt în stare stabilă, evaluarea lor fiind efectuată de medicii de la unităţile de primiri urgenţe unde victimele au fost aduse cu ambulanţele.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Autocarul, plin cu români care se întorceau din Spania, s-a răstrunat în afara carosabilului. Un mort și 32 de răniți

„Majoritatea pacienţilor prezintă traumatisme craniene, toracice şi de membre. Cu toţii sunt conştienţi. Evaluarea victimelor se face în unităţile de primiri urgenţe”, a menţionat purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Hunedoara, dr. Călin Dumitrescu, citat de Agerpres.

Conform primelor cercetări ale poliţiştilor, accidentul s-a produs, cel mai probabil, pe fondul oboselii la volan. Șoseaua era umedă, iar într-o curbă la stânga, şoferul autocarului nu a adaptat viteza la condiţiile de drum umed, iar autocarul s-a răsturnat în afara părţii carosabile.

Poliţiştii vor verifica diagrama autocarului pentru a stabili timpii de conducere ai şoferilor, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, Bogdan Niţu.

În ajutorul persoanelor rănite, la locul accidentului au intervenit zece ambulanţe SMURD şi ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Hunedoara, o autospecială pentru transport victime multiple, o autospecială pentru descarcerare şi două autospeciale pentru stingerea incendiilor. De asemenea, pentru evaluarea stării în care aflau persoanele din autocar, la locul intervenţiei a fost amplasat un punct medical avansat.