Autocar românesc, grav accident în străinătate. Patru români au murit în urma impactului cu un copac

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 01:30 din noaptea de vineri spre sâmbătă, 6 august 2022, pe șoseaua Veliko Tarnovo-Ruse din Bulgaria, unde un autocar românesc s-a izbit mai întâi de un autoturism, apoi de un copac.

Autocarul românesc implicat în dramaticul accident din Bulgaria. Foto: trud.bg

Potrivit publicației locale Trud, în timp ce autocarul se deplasa pe șoseaua menționată mai sus, șoferul a virat din senin la dreapta și a ieșit de pe carosabil, lovind astfel un autovehicul înmatriculat în Olanda, care era oprit pe marginea drumului, la o intersecție.

Mașina olandeză a fost aruncată la 30-40 de metri distanță în urma impactului, iar autocarul a lovit ulterior un copac de pe marginea șoselei și a continuat apoi să mai meargă circa 250 metri până s-a oprit.

Copacul de care s-a izbit autocarul românesc. Foto: trud.bg

Trei dintre cei 26 de pasageri români aflați la bordul autocarului au murit pe loc din cauza impactului cu copacul, iar un al patrulea pasager a murit după ce a fost transportat la spital.

Alți nouă  pasageri au rămas încastrați între fiarele contorsionate, mai scrie ziarul bulgar. Cu mașina olandeză, în schimb, călătoreau trei cetățeni turci care nu se aflau în autoturism în acel moment, deci nu au suferit răni.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Cercetarea este, în temeiul art.343, alin.1 Cod penal, pentru uciderea din culpă a mai multor persoane. Cei doi conducători auto au fost reținuți. Li s-au efectuat testări alcoolice, probele au fost negative. Prin ordinul șefului. procuror Ivan Gheshev, ancheta este preluată de Serviciul Național de Investigatii sub supravegherea Parchetului Raional din Veliko Tarnovo”, au anunțat autoritățile bulgare.

Din primele informații reiese că autocarul transporta conaționalii noștri de la Istanbul, Turcia, către București.

@rotalianul