Autocar românesc jefuit în Italia. Hoții au furat bunuri în valoare de 20.000 de euro

Cu tradiții frumoase în bagaj și cu sufletele pline de entuziasm, 32 de membri ai Ansamblului „Ciobănașul” din Rădăuți, dintre care 17 copii, au călătorit în Italia cu scopul de a împărtăși frumusețea culturii românești.

În schimb, ultima zi a vizitei lor s-a transformat într-o amintire neplăcută, ce va fi marcată cu negru în istoria ansamblului.

Experiența lor idilică s-a transformat în coșmar în parcarea unui mall de la marginea orașului Torino, în direcția Milano, unde autocarul ansamblului a fost jefuit.

După ce au parcat autocarul în plină zi și s-au îndreptat spre un magazin, când s-au întors au găsit geamul ușii din dreapta spart, iar din interior o mulțime de bunuri dispăruseră.

Au fost furate numeroase obiecte personale, instrumente muzicale, inclusiv o vioară și o cobză de 5.000 de euro fiecare, telefoane, încărcătoare și chiar ghiozdanele copiilor, informează Monitorul de Suceava.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
photo_2023-06-20_18-51-22
Autocarul cu geamul spart. Sursa foto: Monitorul de Suceava

Hoții nu au făcut nicio distincție între obiectele de valoare și cele sentimentale, iar valoarea totală a prejudiciului se ridică la suma de 20.000 de euro.

photo_2023-06-20_18-50-42
Autocarul cu geamul spart. Pasagerii au fost nevoiți să-l acopere cu folie transparentă pentru a putea călători în România. Sursa foto: Monitorul de Suceava

După cum a declarat directorul Ansamblului „Ciobănașul”, Radu Pomohaci, acest incident a fost o experiență unică în cei 28 de ani de când ansamblul călătorește prin lume.

„Secția de poliție era la 100 de metri de locul unde era parcat autocarul când a fost spart. Ne-au primit cu reținere pentru că suntem românii, dar ne-au spus că bandele de hoți acționează cum vor, iar legile sunt permisive. După cum s-au prezentat lucrurile nu am vreo speranță că vom recupera ceva. Am rămas cu un gust amar după acest incident”, a declarat Radu Pomohaci.