Autostradă închisă în Italia din cauza unei avalanșe. Numeroase TIR-uri blocate

Vremea rea, cu ninsori abundente în nord și ploi în centrul țării, a creat numeroase dificultăți automobiliștilor din Italia în ultimele ore. În regiunea Trentino Alto Adige autostrada A22 numită și „Autobrennero” este închisă sâmbătă, 2 februarie, iar numeroase TIR-uri sunt blocate în zonă după ce o masă de zăpadă s-a abătut asupra șoselei. Serviciul de asistență rutieră întâmpină mari dificultăți pentru a ajunge la autovehiculele care au nevoie de ajutor, relateză agenția de presă ANSA.

Porțiunea de autostradă din A22 situată între Chiusa și Brennero, în direcția nord, este complet închisă traficului din această dimineață, în jurul orei 8:00. O primă închidere temporară a fost deja efectuată ieri, 1 februarie, aproape de frontiera cu Austria. De ieri seară o coadă lungă de autovehicule s-a fost format din nou, ajungând la 12 kilometri și rămânând astfel pe parcursul întregii nopți.

O avalanșă de zăpadă a afectat autostrada A22 în apropierea graniței dintre Italia și Austria. Nu au existat răniți sau pagube materiale, dar autostrada a fost închisă în ambele direcții.