Autoturism căutat de autorităţile din Italia, descoperit de poliţiştii români de frontieră: „Este al fostei mele soții”

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat un cetăţean român care conducea un autoturism marca MINI, în valoare de 23.000 lei, ce figura ca fiind căutat de către autorităţile din Italia.

În data de 28 octombrie, în jurul orei 07.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român B.C., în vârstă de 41 de ani, cu domiciliul în judeţul Călăraşi, conducând un autoturism marca Mini, model Cooper, fabricat în anul 2009, cu numere de înmatriculare specifice Italiei.

La controlul de frontieră, şoferul a prezentat pentru mijlocul de transport în cauză, un certificat de înmatriculare emis de autorităţile italiene.

În urma verificărilor efectuate polițiștii au constatat că mijlocul de transport figurează ca „bun căutat pentru confiscare”, alertă introdusă de autorităţile din Italia, în urmă cu aproximativ o lună.

Faţă de cele constatate, şoferul a declarat că nu avea cunoştinţă că autoturismul era căutat de autorităţile din Italia sau că face obiectul unui litigiu, proprietara actuală a maşinii fiind fosta sa soţie.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Drept urmare, autoturismul în valoare de 23.000 lei a fost indisponibilizat la sediul instituţiei, iar în cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale.

@rotalianul