Autoturism Jaguar condus de un italian pus sub sechestru la intrarea în România

Un autoturism de lux marca Jaguar în valoare de 200.000 de lei a fost pus sub sechestru în vama Albița, pe sensul de intrare în România, după ce polițiștii de frontieră au descoperit că mașina era căutată de autoritățile italiene. La volanul mașinii se afla un cetățean italian.

„În ziua de 13 ianuarie a.c., în jurul orei 21.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a intra în ţară, cetăţeanul italian P.G., în vârstă de 47 de ani, care conducea un autoturism marca Jaguar, an de fabricaţie 2019, înmatriculat în Italia”, scrie într-un comunicat de presă PFR.

Polițiștii au avut unele suspiciuni în legătură cu documentele de înmatriculare ale mașinii, motiv pentru care au efectuat verificări suplimentare și au descoperit că autoturismul de lux figurează ca fiind „bun căutat pentru confiscare” în baza de date, alertă introdusă de autoritățile din Italia în data de 11 ianuarie 2020.

„Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a închiriat autoturismul de la o firmă de specialitate din Italia şi că de la acea dată a folosit autovehiculul pentru a circula în mai multe ţări, inclusiv în R. Moldova, neştiind că nu îi este permis acest lucru. Acesta a mai declarat că nu are cunoștință despre faptul că autoturismul în cauză este implicat în vreun litigiu”, mai transmit polițiștii de frontieră.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Poliția de Frontieră Română a deschis astfel o anchetă pentru săvârșirea infracțiunii de furt, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul instituției până la finalizarea cercetărilor.