Autoturisme de lux căutate în Italia și Ungaria descoperite la intrare în România

Două autoturisme de lux, în valoare totală de 60.000 Euro, care erau căutate de autorităţile din Italia și Ungaria, au fost depistate de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș, la intrare în România.

„În data de 28.06.2020, în jurul orei 00.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, o femeie, cetăţean român, în vârstă de 30 de ani, conducând autoturismul marca BMW model 420d, înmatriculat în Italia, an de fabricaţie 2017. În urma verificărilor suplimentare s-a constatat că autoturismul figurează ca „bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Italia în data de 13.04.2020”, transmite PFR cu privire la unul dintre autoturisme.

Femeia a declarat în fața polițiștilor de frontieră că a împrumutat autoturismul de la o cunoștință de pe teritoriul Italiei, pentru a se deplasa în România în vederea rezolvării unor probleme personale și că nu știa că maşina este căutată de autorităţi.

Cel de-al doilea autoturism, care era căutat de autoritățile din Ungaria, a fost descoperit de polițiștii români în această noapte și este vorba despre un Audi A8.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„În data de 29.06.2020, în jurul orei 00.30, la același punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un alt cetăţean român, în vârstă de 59 de ani, la volanul unui autoturism marca Audi A8, înmatriculat în Germania, an de fabricaţie 2014. La controlul de frontieră, s-a constatat că autoturismul figurează ca „bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Ungaria în urmă cu 3 zile. Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că a primit autoturismul de la fiul său, pentru a se deplasa în România și nu avea cunoştinţă despre faptul că maşina este căutată de autorităţi”, au transmis polițiștii de frontieră.

Cele două autoturisme, care au o valoare aproximativă de 60.000 de euro, au fost indisponibilizate la sediul I.T.P.F. Oradea, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.