Dubă cu pachete trimise în România de îngrijitoarele din Italia sechestrată de polițiști. Șoferul nu avea licență de transport

O autoutilitară care transporta pachete spre România a fost sechestrată de polițiștii italieni la Mandello, provincia Lecco (Lombardia). La volanului autovehiculului se afla un cetățean moldovean care a declarat că pachetele, cu diverse bunuri, proveneau de la îngrijitoarele din zona respectivă și erau destinate rudelor din România. Șoferul nu avea însă autorizație pentru acest gen de transport, informează La Provincia di Lecco.

Suntem în perioada care precede sărbătorile de Paște și transportul de pachete spre și dinspre România se intensifică. Mulți cetățeni români și moldoveni aflați în străinătate trimit pachete acasă, dar nu iau în considerare anumite aspecte foarte importante și anume dacă șoferul are toate documentele de călătorie și transport în regulă. Dacă șoferul nu are o licență de transport pentru mărfuri, la un simplu control al polițiștilor marfa și autovehiculul riscă să fie sechestrate, iar pachetele nu vor mai ajunge niciodată la destinație. Așa cum s-a întâmplat în acest caz.

„Proprietarul autoutilitarei nu avea licență pentru transportul de mărfuri” – a declarat Mario Modica, comandantul poliției din Mandello del Lario. „Această dubă a fost oprită în timpul controalelor de pe strada provincială 72 și s-a constatat că efectua o activitate ilegală, deoarece nu era în regulă cu documentele necesare transportului și livrării de mărfuri”, a mai precizat Mario Modica. Duba a fost sechestrată.

Poliția locală a început în aceste zile o serie de controale pe camionete cu numere de înmatriculare străine, având în vedere că acest tip de vehicule desfășoară deseori activitatea de transport în mod ilegal.