Avellino – îngrijitoare română decedată singură, bolnavă și fără adăpost în Marzano di Nola

Se numea Luminița Oșan, avea 54 de ani și se afla în Italia de circa 10 ani, stabilită în localitatea Marzano di Nola, din provincia Avellino, unde toată lumea o cunoștea ca fiind „Lucia – la romena”.

A venit în Italia pentru a lucra ca îngrijitoare și avea o viață normală, o locuință și avea și un partener de viață. La un moment dat, însă, în decursul celor 10 ani trăiți în Italia, Luminița a pierdut totul și a rămas singură, în mijlocul străzii, înecându-și amarul în băutură și izolându-se de lumea reală, relatează IlGiornaleLocale.it.

Inițial a pierdut locul de muncă, apoi locuința și în final a pierdut iubirea bărbatului cu care avea o relație, ajungând în cele din urmă să se refugieze pe un câmp din localitatea Marzano unde trăia sub o prelată de camion.

Luminița Oșand – Sursa foto: ilgiornalelocale.it

„Când administrația mea a început să se intereseze de Luminița, aceasta trăia sub o prelată de camion, pe un câmp din zonă. Trista poveste trăită de Luminița la Marzano era cunoscută de toată lumea din localitate și îi voiam binele cu toții, dar ea voia să trăiască așa, dezordonată și fericită, în mica sa lume”, povestește primarul din Marzano, Trifone Greco. Nu-i plăcea să trăiască precum ceilalți și atunci când destinul a pus-o în fața greutăților, lipsind-o de iubire, familie și lăsând-o fără niciun sprijin pe lume, Luminița a ales să se izoleze complet de ceilalți și să trăiască altfel, în lumea sa.

„Am încercat să o convingem să-și schimbe viața. I-am dat o baracă pentru a nu o lăsa să trăiască pe stradă și toți locuitorii din Marzano, începând cu preotul Angelo, erau dispuși să o ajute. În ultima perioadă am intrat în contact cu familia sa din România, dar sunt săraci și ei. Așadar m-am oferit să-i plătesc eu biletul pentru a se întoarce acasă. Aș fi condus-o chiar eu. Dar ea mi-a răspuns că se simte ca fiind parte din Marzano și voia să moară aici”, a adăugat primarul din Marzano.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Și așa a și fost. Luminița Oșan a murit în baraca ei din Marzano, singură, așa cum și-a dorit, suferind de o boală foarte gravă cauzată de modul în care aceasta a ales să trăiască în ultimii ani.

Înmormântarea, a cărei cheltuieli vor fi suportate de primăria din Marzano, va avea loc astăzi, 21 martie 2017, la ora 15:30, oficiată de preotul catolic Angelo Schettino la parohia din localitate și la care vor fi prezente toate acele persoane din Marzano care în toți acești ani de pribegie ai Luminiței au susținut-o și i-au ținut loc de familie.

Sursa: IlGiornaleLocale.it

Distribuie acest articol