Aventura unei fetițe române din Italia. Și-a speriat teribil părinții când a dispărut fără urmă

Scăpată pentru scurt timp de sub observația tatălui, fetița de numai patru ani a unei familii de naționalitate română a mers seara, singurică, pe jos, mai bine de jumătate de kilometru pe o stradă din Correzzo, un sat aparținând de comuna Gazzo Veronese din provincia Verona (Veneto). Fetița a revenit cu bine în sânul familiei, vineri, 2 aprilie, după doar 45 de minute de coșmar pentru părinții ei.

Mama fetiței abia plecase de acasă pentru a merge la farmacie să cumpere medicamente, pentru frățiorul ei mai mare care avea febră, relatează publicația L’Arena. Profitând de o clipă de neatenție a tatălui, ocupat să aibă grijă de fiul său bolnav, fetița a deschis ușa, a coborât în ​​stradă și dusă a fost.

Probabil în încercarea de a-și urma mama, care între timp ajunsese deja într-o farmacie din apropiere, micuța Victoria (numele este fictiv pentru a-i proteja confidențialitatea) a început astfel să rătăcească pe via Dante Alighieri, drumul principal din Correzzo.

După ce a parcurs pe jos câteva sute de metri, fetița a fost salvată de două tinere care au dus-o la un bar din sat. Apoi, pentru a identifica părinții micuței, au sosit urgent carabinierii din Legnago, care în final au returnat-o părinților, disperați după dispariția ei bruscă. Lacrimi de bucurie și recunoștință au vărsat cei doi părinți după cele mai groaznice 45 de minute din viața lor, care parcă au durat o veșnicie. Dar iată filmul evenimentelor, pas cu pas!

Era aproape ora cinei când mama Victoriei s-a urcat pe bicicletă, pentru a ajunge mai repede la farmacia de serviciu aflată la câțiva kilometri distanță. Tatăl era ocupat cu supravegherea celuilalt copil care se afla în pat, cu febră. Iar în acel moment, imprevizibilitatea și vivacitatea la care copiii sunt campioni, riscau să aibă consecințe dramatice.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Micuța, așa cum era îmbrăcată în casă, adică numai într-o salopețică, a deschis atât ușa, cât și și poarta. I-au trebuit câteva secunde fetiței să devină protagonista involuntară a unei „evadări” palpitante, în care a riscat să fie copleșită de mașinile și camioanele care circulau pe carosabilul aglomerat care leagă localitățile Roncanova de Sanguinetto.

Scena deconcertantă a unei fetițe drăgălașe care rătăcea singură pe stradă la lăsarea serii, în mijlocul a nenumărate pericole, cu siguranță nu putea trece neobservată. Două tinere, care tranzitau Correzzo, au intuit pericolul la care era expusă copila neînsoțită, au oprit imediat mașina în care se aflau și s-au apropiat de fetiță, dezorientate de situația respectivă mai mult decât ea.

Au încercat să-și dea seama cine este și unde locuiește, dar fetița a murmurat doar câteva cuvinte de neînțeles, ceea ce a împiedicat-o să se întoarcă imediat acasă. Cele două tinere, adevărați îngeri păzitori, au apelat așadar la personalul barului Vineria Segala din apropiere. Acolo, proprietarul Paolo Soffiati a luat imediat măsuri pentru a încerca să găsească părinții Victoriei.

„Îi era frig și era dezorientată, dar nu plângea”, povestește acesta. „Am învelit-o cu o pătură și i-am făcut un ceai fierbinte. Apoi, în timp ce soția mea și câțiva clienți au liniștit copilul acordându-i maximum de atenție, am sunat la centrul de operațiuni de la 112 pentru că nu știam cine este și, în afară de numele ei, fetița nu a putut să ne ofere informații utile, pentru a o duce înapoi în casa pe care o părăsise cu puţin timp înainte”, a precizat proprietarul barului.

O patrulă de carabinieri a venit rapid la barul Vineria Segala și s-a ocupat imediat de Victoria, aflată din acel moment în deplină siguranță și departe de pericolele drumului, grație unei mobilizări colective care s-a dovedit a fi providențială.

Subalternii locotenentului Mauro Tenani, după primele verificări, au început cercetările pentru a înapoia copilul în cel mai scurt timp familiei. Între timp, mama micuţei, după ce făcuse cumpărăturile la farmacie, se întorsese acasă.

Atât pentru ea, cât și pentru soțul ei începuse un coșmar, cel mai rău care i se poate întâmpla unui părinte nevoit să facă față „cascadoriilor” involuntare ale copiilor lor foarte mici. Părinții, în chinurile durerii și fricii, au început să caute peste tot după copil.

Dar nu era nici urmă de Victoria, părea să fi dispărut în neant, înghițită în acel labirint de case și terenuri din cel mai populat sat din Gazzo Veronese. Momente frenetice marcate de o panică pe care, cu siguranță, părinților fetiței le va fi greu să o uite.

- Continuarea după publicitate -

În timp ce tatăl cerceta fiecare centimetru pătrat din cartier, mama, îndurerată și șocată, a sunat la rândul său la 112. Din fericire, la celălalt capăt al firului, operatorul i-a dat un răspuns neașteptat, pe care nu se aștepta să-l primească așa repede și asta a avut efectul câștigului premiului maxim la loterie, ca o umilă încercare de comparație.

Imediat după aflarea veștii, mama fetiței, într-un suflet, s-a urcat pe bicicletă și a zburat efectiv la barul Vineria Segala unde fiica ei era în siguranță, răsfățată de proprietari și de carabinierii căpitanului Luigi Di Puorto. Nu cred că există cuvinte capabile să exprime fericirea mamei, atunci când a putut să-și îmbrățișeze din nou copila iubită.

@rotalianul