Avertizare meteo în Italia, sosește cel mai puternic val de căldură din 2022. Temperaturi record în toată Europa

Un val de căldură african va ajunge în Italia în zilele următoare cu temperaturi de 40°C și cu maxime chiar mai mari pe alocuri. Meteorologii estimează că vor urma practic cele mai fierbinți zile ale anului 2022, menționează ANSA. În toată Europa se vor înregistra temperaturi record, cu precipitații puține spre deloc.

E imaginea dramatică a unei veri deosebit de calde și secetoase. Europenii vor fi nevoiți să suporte temperaturi istorice, odată cu sosirea unui nou val de căldură african.

În Italia temperaturile vor fi în continuă creștere de joi, 14 iulie, iar canicula, cu temperaturi de 40°C la umbră, ar putea începe de duminică pentru cel puțin 5 zile. Se așteaptă o presiune atmosferică ridicată cu mase de aer fierbinte și soare intens. Apa mării va fi de asemenea foarte caldă, cu valori de până la 28°C, tipică mării din Insulele Caraibe.

Valul de căldura vine din Algeria, unde s-au înregistrat 53,7°C.

Curenții de aer fierbinte vor ajunge până în Marea Britanie. 35/37°C sunt așteptate și la Londra dacă traiectoria masei de aer se deplasează conform așteptărilor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În aceste zile, între timp, maximele au atins cifre „algeriene” în Portugalia și Spania și se îndreaptă spre 46°C. Canicula va lovi apoi Franța, iar în weekend ar putea ajunge în Anglia.

Lorenzo Tedici, meteorolog al site-ului www.iLMeteo.it și-a exprimat totuși speranța ca vârful de căldură record să se îndrepte puțin mai în nord, spre Germania, și să afectează doar în mod marginal nordul Italiei.