Avezzano – încă un român care ne salvează demnitatea în Italia. Găsește un plic cu 1.000 de euro și îi înapoiază proprietarului

Cu numai o săptămână în urmă, ziarul italian Il Gazzettino ne prezenta povestea lui Foca Nelu Daniel, un cetățean român de 42 de ani care a demonstrat că românii au demnitate și că și-o păstrează indiferent de circumstanțe, atunci când a găsit un portofel cu circa 600 de euro în el și l-a restituit proprietarului imediat, fără să se gândească măcar o clipă să țină acei bani pentru el.

Astăzi, site-ul italian Rete8.it ne prezintă o altă știre la fel de demnă de admirație, a cărei personaj principal este un tânăr român pe nume Alin, din localitatea Avezzano, provincia L’Aquila, care își câștigă existența punând la loc cărucioarele goale de cumpărături de la supermarketul din interiorul centrului comercial Galleria Saila, de pe via Falcone, rămânând astfel cu acel mărunțiș pe care clienții îl lasă introdus în cărucior.

Lângă unul dintre aceste cărucioare, însă, Alin a găsit într-o zi un plic pe care scria „soldi per affitto” (bani pentru chirie) și în interiorul plicului se afla frumoasa sumă de 1.000 euro, relatează Rete8.it.

Alin a reușit să găsească proprietarul plicului imediat fiindcă îl știa din vedere, acesta fiind un client regular al supermarket-ului respectiv. Înapoiată suma proprietarului, care credea că banii au fost pierduți pentru totdeauna, pe lângă mulțumirile de rigoare proprietarul banilor a decis să-i ofere lui Alin și o mică recompensă pentru gestul său demn de tot respectul.

În Avezzano 1.000 de euro este salariul mediu lunar, un salariu pentru care majoritatea locuitorilor muncesc mult pentru a-i avea, deci o astfel de sumă l-ar fi ajutat economic pe Alin pentru o bună perioadă de timp. Însă, la fel ca în cazul lui Foca Nelu Daniel și cu siguranță a multor români cinstiți și muncitori din Italia, demnitatea sa valorează mult mai mult decât 1.000 de euro.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol