Un avion a aterizat de urgență după ce o femeie însărcinată s-a prefăcut că i s-a rupt apa. 28 de pasageri au fugit pe pistă

Un avion de pasageri care zbura din Maroc spre Turcia a aterizat de urgenţă pe aeroportul din Barcelona şi 28 de potenţiali migranţi aflaţi la bord au fugit pe pistă, a anunţat guvernul spaniol, conform El Diario.

28 dintre cei 228 de pasageri aflați la bordul zborului companiei Pegasus Airlines, care decolase din Casablanca (Maroc) cu destinația Istanbul (Turcia), au sărit pe pista aeroportului spaniol El Prat din Barcelona imediat ce ușile s-au deschis pentru o aterizare de urgență și au dispărut, probabil pentru a intra ilegal în Spania.

Incidentul s-a produs în dimineața zilei de miercuri, 7 decembrie, la ora 4:30, ​​când zborul regulat Casablanca-Istanbul a fost forțat să aterizeze de urgență, după ce o pasageră însărcinată s-a plâns de dureri și a pretins că ar fi intrat în travaliu.

Însoțitorii de bord au încercat să o ajute ​​pe femeia care susținea că i s-a rupt apa și au declarat o urgență medicală la bord în timp ce aeronava traversa Marea Mediterană. Căpitanul a cerut să aterizeze la Barcelona, cel mai apropiat punct de escală și a primit aprobare de pe aeroportul El Prato.

Avionul a deviat cursul către Barcelona, iar la sol au fost luate măsuri de urgență. Dar, surpriză! Imediat ce avionul s-a oprit și s-au deschis ușile, 28 de persoane au sărit pe pistă și au fugit care încotro.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Evadarea însă a fost scurtă pentru 14 dintre ei, incluzând femeia ce a declanșat urgența, deoarece au fost blocați de poliția spaniolă și de personalul de securitate din interiorul aeroportului, în timp ce căutau o cale de ieșire.

Din cei 14 pasageri capturați, cinci au fost îmbarcați înapoi în avion, iar restul vor fi deportați în Maroc. Femeia însărcinată a fost transportată la un spital din Barcelona, unde nu s-au găsit dovezi că ar fi intrat în travaliu.

Arestată sub acuzația de tulburare a liniștii publice prin inducerea în eroare a echipajului de bord, femeia care chiar este însărcinată în luna a cincea se numără printre cei nouă pasageri care urmează să fie deportați. Restul de 14 pasageri ce și-au pierdut urma pe pista aeroportului El Prato sunt căutați încă de poliția spaniolă.

În ultimii ani, zeci de mii de migranți africani au încercat să traverseze Marea Mediterană către Spania continentală și Insulele Baleare, sau Atlanticul către Insulele Canare.

La 5 noiembrie 2021, un zbor Air Arabia pe aceeași rută Maroc-Turcia a aterizat de urgență pe aeroportul Son Sant Joan din Palma (Insulele Baleare), după ce un bărbat a avut un aparent atac de diabet. Atunci, 12 pasageri au evadat și alți 12 au fost capturați, majoritatea cetățeni marocani.

Incidentul de anul trecut a ridicat semne de întrebare serioase cu privire la securitatea aeroporturilor din Spania. Chiar s-a speculat că această metodă de intrare în Europa – supranumită „patera aerea” (vaporașul aerian) de către o parte a mass-mediei spaniole – ar fi putut crea un precedent. Iar recentul incident de pe El Prato nu poate decât confirma speculația.

Distribuie acest articol