Avion Wizz Air care se întorcea din Italia, probleme mari la aterizare pe aeroportul din Iași

Sistemul de navigație al unui avion cu 107 pasageri la bord care a zburat luni, 30 august, pe ruta Bergamo – Iași, s-a stricat și piloții au eșuat prima tentativă de aterizare, informează Știrile PRO TV.

Potrivit ISU Iași, planul roșu de intervenție a fost activat după ce o aeronavă Airbus 321, Bergamo – Iași, cu 107 pasageri la bord, nu a putut ateriza. Cauza ar fi fost sistemul de navigație care s-a defectat. Cu 20 de minute înainte de aterizare pilotul a anunţat turnul de control că are probleme la sistemul de navigaţie.

Aterizarea a fost făcută manual

Conform sursei citate, avionul a stat în aer 9 minute, timp în care s-a rotit de două ori, în jurul aeroportului, la o altitudine de 1.600 de metri, ca să consume kerosenul, pentru a micşora orice potenţial risc.

În cele din urmă, piloții au fost dirijați de la sol și avionul a reușit să aterizeze în siguranță.

„Începând cu ora 13:13 s-a activat Planul Roşu de Intervenţie pentru că o aeronava Airbus 321, care a decolat de la Bergamo, cu 107 pasageri la bord nu poate ateriza deoarece sistemul de navigaţie s-a stricat. Pentru asigurarea intervenţiei au fost deplasate la Aeroportul Internaţional Iaşi 22 autospeciale de intervenţie cu 44 subofiţeri şi 6 ofiţeri. Coordonarea activităţii a fost realizată de inspectorul şef, colonel Grădinaru Ionuţ”, au informat reprezentanţii ISU Iaşi.

Aeronava WizzAir a aterizat pe aeroportul din Iaşi la ora 13:33. „Nu ne-a zis nimeni nimic, dar am văzut pompierii pe pistă. M-am panicat când am văzut pompierii și ambulanțele, m-am panicat…”, a declarat o pasageră pentru sursa citată.

Compania aeriană low-cost a anunţat că procedura a fost făcută „în condiţii de maximă siguranţă”. Video aici.

Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol