Avion Wizz Air care se întorcea din Italia, probleme mari la aterizare pe aeroportul din Iași

Sistemul de navigație al unui avion cu 107 pasageri la bord care a zburat luni, 30 august, pe ruta Bergamo – Iași, s-a stricat și piloții au eșuat prima tentativă de aterizare, informează Știrile PRO TV.

Potrivit ISU Iași, planul roșu de intervenție a fost activat după ce o aeronavă Airbus 321, Bergamo – Iași, cu 107 pasageri la bord, nu a putut ateriza. Cauza ar fi fost sistemul de navigație care s-a defectat. Cu 20 de minute înainte de aterizare pilotul a anunţat turnul de control că are probleme la sistemul de navigaţie.

Aterizarea a fost făcută manual

Conform sursei citate, avionul a stat în aer 9 minute, timp în care s-a rotit de două ori, în jurul aeroportului, la o altitudine de 1.600 de metri, ca să consume kerosenul, pentru a micşora orice potenţial risc.

În cele din urmă, piloții au fost dirijați de la sol și avionul a reușit să aterizeze în siguranță.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Începând cu ora 13:13 s-a activat Planul Roşu de Intervenţie pentru că o aeronava Airbus 321, care a decolat de la Bergamo, cu 107 pasageri la bord nu poate ateriza deoarece sistemul de navigaţie s-a stricat. Pentru asigurarea intervenţiei au fost deplasate la Aeroportul Internaţional Iaşi 22 autospeciale de intervenţie cu 44 subofiţeri şi 6 ofiţeri. Coordonarea activităţii a fost realizată de inspectorul şef, colonel Grădinaru Ionuţ”, au informat reprezentanţii ISU Iaşi.

Aeronava WizzAir a aterizat pe aeroportul din Iaşi la ora 13:33. „Nu ne-a zis nimeni nimic, dar am văzut pompierii pe pistă. M-am panicat când am văzut pompierii și ambulanțele, m-am panicat…”, a declarat o pasageră pentru sursa citată.

Compania aeriană low-cost a anunţat că procedura a fost făcută „în condiţii de maximă siguranţă”. Video aici.