Situație incredibilă la bordul unui avion care urma să zboare spre Italia: „Ne pare rău, dar cineva trebuie să coboare”

Vântul prea puternic a împiedicat decolarea unui avion care urma să zboare de la Londra la Milano, iar cererea echipajului a produs uimire printre pasageri:

„Ne pare rău, dar cineva trebuie să coboare”, a transmis o însoțitoare de bord, motivând că avionul era prea greu și asta îngreuna procedura de decolare, relatează Tgcom24.

„Aeronava cântărește prea mult, cineva trebuie să coboare”. Cererea bizară a fost adresată pasagerilor zborului AZ227 al companiei Ita Airways, care urma să decoleze de pe aeroportul London City și să aterizeze la Milano Linate.

Date fiind condițiile meteorologice adverse, s-a estimat că greutatea în exces era de aproximativ 500 de kilograme.

Combustibilul suplimentar necesar pentru decolare trebuia compensat prin coborârea unor pasageri. Inițial s-a considerat că cel puțin 10 persoane ar fi trebuit să coboare. Pasagerii care acceptau primeau în schimb un voucher în valoare de 250 de euro.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În cele din urmă, după o lungă negociere, s-a ajuns la un compromis. Șase persoane au renunțat să plece în schimbul voucherului, iar toate bagajele lor din compartimentul de marfă au fost îndepărtate.

Toți cei care au acceptat să rămână la sol urmau să ajungă la Milano a doua zi, cu un alt zbor de pe aceeași rută.

Avionul a putut decola cu o întârziere de trei ore. Video AICI.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Gianluigi Nuzzi (@gianluigi.nuzzi)

Distribuie acest articol