Avion cu români din Italia, aterizare de coșmar pe un aeroport din România. Pilotul a ratat prima tentativă

Cei aproape 200 de pasageri ai unui zbor Wizz Air de pe ruta Bari – București au trecut printr-o experiență terifiantă în după-amiaza zilei de vineri, 21 iulie 2023, după ce aeronava a avut o aterizare dificilă.

Prima încercare de aterizare a fost ratată, iar pilotul a fost forțat să efectueze un ocol pentru o a doua încercare, provocând panică în rândul pasagerilor.

Oficialii de la Aeroportul „Henri Coandă” Otopeni au confirmat faptul că aeronava a avut probleme la aterizare, dar nu au putut oferi detalii suplimentare despre cauza acestor dificultăți, care a instigat la teamă printre cei aproximativ 180 de pasageri ai cursei de la Bari.

Confruntându-se cu o situație tensionată, cursa W43166 Bari – București, care era programată să ajungă pe Aeroportul Otopeni la 17:35, a aterizat, în mod paradoxal, mai devreme cu câteva minute, la ora 17:31.

Înregistrările de pe platforma FlightRadar24 arată cum aeronava a făcut un ocol deasupra aeroportului Otopeni.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Acesta a fost al 16-lea zbor al aeronavei în ultimele trei zile, fiind utilizată pe multiple trasee, inclusiv Bari-București, Roma, Luxemburg, Tel Aviv, Bologna și Oslo.

După incidentul de la aterizare, aeronava a decolat în scurt timp spre Dortmund, cu o întârziere față de ora de plecare programată.

Deși aeronava trebuia să decoleze spre Dortmund la ora 18:19, a plecat de pe Aeroportul Otopeni la 18:57.

Timpul mediu de verificări între curse este de aproximativ 30 de minute, însă programarea exactă depinde și de slot-ul de zbor acordat.

Sursa problemelor de aterizare rămâne un mister. Pasagerii au primit inițial informația de la membrii echipajului că ar fi existat dificultăți pe pista de aterizare.

Reprezentanții Aeroportului Otopeni, în schimb, au contrazis această teorie, susținând că pista se prezenta în condiții perfecte la momentul aterizării.

Prima încercare de aterizare eșuată a condus la speculații în presa din țara noastră că ar fi putut fi vorba despre o eroare de pilotaj, iar dacă manevra de aterizare ar fi continuat, aeronava nu ar fi putut opri înainte de capătul pistei. Cu toate acestea, nu există încă o confirmare oficială a acestei ipoteze.

Astfel, pasagerii cursei Bari – București de vineri au avut parte de o experiență de zbor pe care cu siguranță nu o vor uita prea curând.