Avion decolat din România, constrâns să revină pe aeroport după 13 minute. „Eram lângă aripă și am văzut sânge”

Un avion care a decolat de pe aeroportul din Cluj Napoca, în jurul orei 10:00 din această dimineață de marți, 6 septembrie 2022, a fost nevoit să revină pe pistă după câteva minute din cauza unei defecțiuni la un motor.

Potrivit celor relatate de Știrile Pro TV, în aeronavă se aflau aproape 100 de pasageri care se îndreptau spre Rhodos, în Grecia, dar aceștia au fost nevoiți să aștepte ore în șir în aeroport pentru a fi îmbarcați într-un alt avion care să-i ducă la destinație.

Din primele informații reiese că, după ce aeronava a decolat, un porumbel a intrat la unul dintre motoare, provocând astfel o defecțiune tehnică.

„Eram lângă aripă și am văzut sânge. S-a auzit apoi că motorul nu funcționa cum trebuia, avea multe turații. Când am coborât, am văzut că una dintre lamelele motorului erau îndoite”, a declarat una dintre pasagere pentru sursa citată.

Piloții au fost nevoiți astfel să revină pe aeroport la numai 13 minute după decolare, pentru a supune avionul verificărilor tehnice de rigoare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pasagerii au fost coborâți din avion și au fost nevoiți să aștepte circa 10 ore, până când o altă aeronavă a sosit pentru a-i duce spre Rhodos.

„Trebuia să fie un avion de rezervă, că avem un copil, să stăm toată ziua în aeroport. A fost puțină agitație, când am aflat că trebuie să ne întoarcem. Ne-am pierdut o zi din concediu”, a declarat un alt pasager.

Reprezentanții companiei aeriene informează că toți pasagerii au primit vouchere pentru mâncare și apă, în timp ce o altă aeronavă a fost programată să-i preia în jurul orei 20:00.