Avion în flăcări pe un aeroport dintr-o capitală europeană. Toți pasagerii au debarcat în siguranță.

În seara zilei de miercuri, 6 iulie 2022, un avion Airbus A320-200 cu pasageri la bord și aparținând transportatorului britanic British Airways, a fost evacuat pe aeroportul din Copenhaga după ce un incendiu a izbucnit la unul dintre motoare, potrivit poliției din capitala Danemarcei. Din fericire, situația a fost ținută sub control și toți pasagerii au debarcat în siguranță.

După cum se vede în imaginile și videoclipurile care au circulat pe rețelele de socializare în urma incidentului, zborul British Airways BA820 a avut o sosire plină de evenimente în capitala daneză. O problemă fusese raportată inițial la frânele trenului de aterizare al aeronavei. Deoarece a reprezentat un risc de incendiu, pasagerii au evacuat rapid twinjet-ul, imediat după ce au ajuns la stand.

Toți pasagerii și echipajul au reușit să coboare din aeronava Airbus A320-232 nevătămați.

„Un incendiu a izbucnit la un motor al unui avion de pasageri care a fost oprit. Focul este stins. Pasagerii evacuați. Nimeni nu a fost rănit”, a postat poliția daneză pe Twitter.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Surse ale British Airways au minimalizat incidentul pentru cotidianul britanic Daily Mail, spunând că a fost observat fum venind din avion din cauza „frânelor fierbinți”, în jurul orei 20:00, când avionul deja se oprise.

Zborul de întoarcere BA821 înapoi la Heathrow a fost anulat, lăsând pasagerii frustrați încă o dată.

Numeroasele videoclipuri și imaginile postate pe Twitter au arătat echipe din aeroport inspectând aripa și motorul avionului pentru a detecta eventualele daune. British Airways a precizat într-o declarație: „Toți clienții și echipajul au debarcat BA820 în siguranță. Nu vom opera niciodată o aeronavă decât dacă ar fi în siguranță să facem acest lucru”.

După cum s-a stabilit, aeronava se apropia de sfârșitul zborului BA820. Potrivit datelor de la FlightRadar24.com, acesta este un serviciu regulat de la aeroportul londonez Heathrow la aeroportul Kastrup din Copenhaga, care operează luni, marți, miercuri și vineri. Miercuri, zborul a sosit cu 25 de minute întârziere, la ora locală 19:25 (față de sosirea programată la 19:00).

În ceea ce privește aeronava implicată, Airbus A320-200, ea poartă înmatricularea G-EUUV. Livrat pentru prima dată către British Airways în aprilie 2008, acest twinjet în vârstă de peste 14 de ani a servit transportatorului britanic întreaga sa carieră. În luna aprilie a acestui an, ch-aviation.com a calculat că a adunat 31.542 ore de zbor.

Acest incident reprezintă cea mai recentă lovitură pentru compania aeriană British Airways, care a fost deja confruntată în ultima perioadă cu întârzieri constante, piedici, anulări și plângeri din partea clienților săi.

British Airways a anulat 17.600 de zboruri până la sfârșitul lunii iunie, echivalentul a 2,8 milioane de bilete, pe fondul avertismentelor că cifra ar putea crește la 18.750 de anulări până la sfârșitul acestei săptămâni.

Numai în această lună au fost anulate alte aproape 1.000 de zboruri, inclusiv 785 de la aeroportul Heathrow și 186 de la aeroportul Gatwick, ambele din Londra.

@rotalianul