Avion plin cu români care zbura spre Italia, alertă după ce a pierdut legătura radio. Escortat de avioane de vânătoare

Un avion plin cu pasageri români, care zbura din România spre Italia, a fost interceptat și identificat de două avioane de vânătoare din Italia, în după-amiaza zilei de duminică, 18 septembrie 2022, după ce a pierdut legătura radio cu autoritățile locale.

Din primele informații, relatate de Gazzetta del Mezzogiorno, reiese că este vorba despre o aeronavă Boeing 737 care transporta pasageri de la Suceava spre aeroportul Ciampino din Roma.

Piloții se pare că au pierdut comunicațiile radio cu autoritățile aeriene din Italia, în timpul zborului, motiv pentru care comandanții Centrului Operațional Aerian Combinat din Torrejon, Spania, ce aparține de NATO și este responsabil de zona aeriană UE prin care zbura avionul, a dat ordin ca două avioane de vânătoare Eurofighter să decoleze de la baza aeriană din Gioia del Colle din provincia Bari (Puglia) pentru a intercepta aeronava.

Cele două Eurofighter au interceptat și identificat imediat avionul Boeing, dar piloții acestuia din urmă au reușit între timp să restabilească legătura radio cu autoritățile.

Avioanele de vânătoare s-au întors astfel liniștite la sol, permițând aeronavei care zbura spre Ciampino să-și continue cursa.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Incidentul a fost confirmat și de Aeronautica Militare (Aviația Militară) din Italia printr-o postare publicată, ieri, pe rețeaua de socializare Twitter.