Un avion sosit din Italia scos ușor de pe pistă de vântul puternic la aterizare în România

Evenimentul s-a petrecut în seara zilei de luni, 17 ianuarie 2022, pe aeroportul ”Avram Iancu” din Cluj, unde o aeronavă a derapat ușor de pe pistă din cauza vântului puternic.

Potrivit publicației locale Cluj24, avionul aparținea companiei Wizz Air și sosea din Italia.

„La zborul Wizz Air de la Bologna, având în vedere că a bătut vântul puternic și erau condiții de iarnă, nu era recomandat să întoarcă pe pistă, avionul a întors pe pistă contrar condițiilor meteo și a ieșit puțin în lateralul pistei. Nu a fost avariată deloc aeronava, nici pasagerii nu au avut probleme. Din acest motiv au fost întârzieri între 30 de minute și o oră la zborurile Wizz Air de la Valencia și Lufthansa de la Munchen”, a declarat directorul aeroportului clujean, David Ciceo, pentru sursa citată.

Ulterior, reprezentanții companiei au revenit cu o actualizare pe această temă, precizând că aeronava a derapat de pe suprafața pavată, într-un punct de viraj și în timp ce rula cu viteză redusă, când se îndrepta spre platforma din capătul pistei.

„Aeronava a ajuns în siguranță în poziția de parcare. Nimeni nu a fost rănit și aeronava nu a fost avariată. Wizz Air își cere scuze pentru eventualele inconveniente pe care această situație le-ar fi putut cauza”, a mai transmis compania aeriană.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cursele aeriene care urmau să sosească de la Valencia, Spania și Munchen, Germania, au fost redirecționate la Timișoara. Cu toate acestea, pasagerii nu au fost coborâți din avioane, ci au așteptat circa o oră, fiind apoi transportați înapoi la Cluj, mai scrie publicația clujeană.

Distribuie acest articol