Avocat italian însurat cu o româncă, o bătea cu ciocanul pentru șnițel și abuza sexual de ea. Condamnat la peste 7 ani de închisoare

Un cetățean italian din localitatea Messina a fost condamnat în primă instanță la 7 ani și 8 luni de închisoare pentru violență domestică, abuzuri sexuale și rele tratamente aplicate familiei sale. Bărbatul era însurat cu o femeie română și aveau un copil împreună, iar pe lângă violențele aplicate soției sale, acuzatul îi obliga și să trăiască numai cu 20 de euro pe săptămână.

L.G., în vârstă de 54 de ani și de profesie avocat, era însurat de circa 10 ani cu o femeie română, iar cei doi aveau și un copil împreună, scrie Gazzetta del Sud. După primii 3 ani de căsnicie însă, începând cu 2011, bărbatul a început să devină violent, iar viața conaționalei noastre s-a transformat într-un coșmar.

Conform celor constatate de Procuratură, avocatul își bătea soția constant și fără milă, uneori lovind-o chiar și cu ciocanul pentru șnițel, o obliga să întrețină raporturi sexuale cu el împotriva voinței femeii, o insulta și umilea cu orice ocazie. „Româncă de că**t, cu**ă extracomunitară, jegoasă” sunt doar unele dintre insultele pe care avocatul i le adresa conaționalei noastre, pe care de multe ori a amenințat-o cu moartea, folosind și un cuțit în acest scop. Într-unul din aceste momente de violență extremă, după ce a lovit-o cu pumnii și palmele peste cap, bărbatul italian i-a pus un cablu de curent în jurul gâtului și a strâns până când femeia a leșinat timp de câteva secunde.

În ciuda faptului că aceste violențe aveau loc constant asupra româncei, uneori și pe stradă, de față cu alte persoane, femeia nu a avut curajul niciodată să-l denunțe pe soț la carabinieri. În 2016, conaționala noastră ajunsese chiar să încerce să se sinucidă, spun rudele ei, dar într-un final a reușit să se gândească și la binele ei și al copilului și a cerut ajutorul autorităților pentru a scăpa de acest coșmar.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Sora victimei, precizând că era la cunoștință cu situația, a oferit detalii prețioase în reconstituirea faptelor… a explicat că bărbatul, pentru a-și controla soția, a instalat mai multe camere de supraveghere video în casă, chiar și în baie”, se poate citi în rechizitoriul procurorului. Confirmări au venit și din partea copilului celor doi, dar și din partea fiului mai mare al femeii care provine dintr-o relație precedentă și din partea logodnicei acestuia.

În baza acestor mărturii, avocatul italian a fost arestat în luna septembrie 2018 și a fost trimis apoi în judecată, fiind condamnat zilele trecute, în primă instanță, la 7 ani și 9 luni de închisoare pentru faptele sale. Nino Cacia, avocatul care-l apără pe colegul său violent, a declarat că va face apel la această sentință, urmând așadar să se desfășoare un nou proces la Curtea de Apel.

Sunteți victimă sau martor la scene de violență asupra femeilor?

Vă reamintim datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea dumneavoastră.