Avocatul românului bolnav și fără adăpost: „Italieni și români din toată Italia s-au oferit să îl ajute”

Daniel, românul fără adăpost care a suferit un accident la Gallarate (Lombardia), la începutul lunii februarie și care avea nevoie de un pat unde să-și petreacă perioada de recuperare după o operație extrem de delicată, și-a găsit un acoperiș deasupra capului. Externat astăzi, 1 aprilie, de la spitalul Sant’Antonio Abate, a fost întâmpinat la Reședința Asistențială „Grand Italia”, din Crenna.

Avocatul care îl reprezintă în tribunal a făcut zilele trecute un apel pentru a-i găsi românului nostru un pat unde să își poată petrece perioada de recuperare de 90 de zile recomandată de medici. „După apelul de luni, mulți oameni din toată Italia, italieni și români, mi-au transmis că doresc să-l ajute pe Daniel”, a spus avocatul Pietro Romano conform Varese News.

Printre cei care și-au exprimat disponibilitatea  s-a numărat și Pietro Orlandi, administratorul centrului de asistență Grand Italia, care a pus la dispoziție un loc pentru Daniel. În continuare, toți cei care vor să îl ajute pe bărbatul român, o pot face cu o donație care să îi asigure hrana pe parcursul celor 90 de zile. Donațiile se pot face în numele Ares (o cooperativă socială) specificând „donație pentru hrana lui Daniel”, în contul IBAN: IT35M 01030 22800 000001563323.

Daniel trăia împreună cu Jack, câinele său, sub podul Mornera și pe data de 8 februarie a fost lovit grav de un autoturism în zona Pieței San Lorenzo. A suferit mai multe fracturi la picioare și a fost dus la Urgențe.

Daniel înainte de accidentul care i-a pus viața în pericol

La câteva zile de la internarea în spitalul Sant’Antonio Abate au apărut complicații și, printre altele, o pneumonie care i-a provocat febră foarte mare și i-a slăbit mult organismul. În trecut Daniel a fost operat de stomac, iar viața pe stradă i-a afectat în mod negativ starea de sănătate generală. De această dată a fost operat la tibie și peroneu și a rămas în spital până astăzi, când medicii au decis că poate fi externat cu condiția ca timp de 90 de zile să nu depună niciun efort.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Dacă nu stă la pat timp de 90 de zile, medicii au spus că riscă să rămână șchiop pe viață”, a afirmat avocatul Pietro Romano, care s-a străduit mult pentru a-i găsi lui Daniel un loc unde să se recupereze.

Daniel cu Pietro Orlandi și Pietro Romano. Foto: Varese News
Distribuie acest articol