Badantă acuzată în Italia că a abandonat bătrânul, achitată de judecător. Fiul pretindea ca femeia să lucreze și noaptea

O femeie care lucra ca îngrijitoare pentru un bărbat în vârstă de 74 de ani, diagnosticat cu Alzheimer, a fost achitată recent în Italia de acuzația de abandon al unei persoane incapabile.

Inițial, procurorul ceruse o pedeapsă de șase luni de închisoare pentru R.T., în vârstă de 42 de ani, din Cona, provincia Veneția. Cu toate acestea, femeia a fost achitată, deoarece s-a stabilit că nu a comis fapta de care era acuzată.

Totul a început în luna aprilie 2017, când fiul bărbatului bolnav s-a adresat unei cooperative din Padova pentru a angaja o îngrijitoare pentru tatăl său.

Acestuia i-a fost atribuită o îngrijitoarea de naționalitate străină, iar totul părea să meargă bine. Cu toate acestea, la data de 25 aprilie, bărbatul a descoperit că tatăl său petrecuse întreaga noapte singur, ceea ce l-a determinat să depună o plângere împotriva îngrijitoarei, declanșând astfel o anchetă.

Conform contractului încheiat cu cooperativa, îngrijitoarea în vârstă de 42 de ani trebuia să aibă grijă de bărbatul bolnav și pe timpul nopții.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Avocatul inculpatei, Marco Borella, a susținut că între orele 8:00 și 16:00, pensionarul în vârstă de 74 de ani era dus la un centru de zi, iar după cele opt ore, se întorcea acasă, unde îngrijitoarea, de origine marocană, îl aștepta.

Potrivit contractului încheiat cu cooperativa, femeia trebuia să-și încheie serviciul la ora 22:00. Astfel, pe 25 aprilie, ea și-a încheiat programul la ora stabilită.

În timpul procesului, fiul a susținut că existase un alt acord între el și cooperativă, conform căruia badanta trebuia să rămână cu bătrânul asistat și pe timpul nopții.

Adevărul a ieșit la iveală după ce responsabilul cooperativei a fost audiat în instanță. Acesta a dezvăluit că îngrijitoarea fusese informată verbal să lucreze și noaptea, însă în contractul încheiat cu cooperativa era specificat doar intervalul orar 16:00-22:00.

De asemenea, în timpul procesului, s-a descoperit că bărbatul bolnav era îngrijit de mai multe badante, nu doar de una singură. Acest lucru a fost confirmat de șoferul care transporta pacientul între casă și centrul de zi.