Badantă anchetată în Italia pentru moartea bătrânului asistat, găsit cu fracturi de craniu pe podeaua locuinței

O îngrijitoare din localitatea Brugherio, regiunea Lombardia, în vârstă de 51 de ani, este cercetată în cazul morții bătrânului pe care îl îngrijea și care a fost găsit cu fracturi de craniu pe podeaua apartamentului său. După o lună în spital, în timpul căreia nu și-a mai recăpătat cunoștința, pensionarul în vârstă de 81 de ani a decedat, relatează MB News.

Fosta noră a victimei a prezentat carabinierilor elemente asupra cărora autoritatea judiciară a decis să facă lumină. A fost declanșată o anchetă și s-a dispus autopsia cadavrului. Badanta este cercetată pentru omor din culpă, iar audierea preliminară va avea loc în luna decembrie 2022.

Se numea Evangelista Tamiso, în vârstă de 81 de ani și a murit după o lună de comă. Bătrânul nu și-a recăpătat niciodată luciditatea după ce a fost internat și nu a putut spune niciodată versiunea lui despre ceea ce s-a întâmplat.

S-a întâmplat pe 5 septembrie 2021, când îngrijitoarea a sunat la 112 și a spus că bătrânul a alunecat pe un fruct care se afla pe jos și a căzut, lovindu-se puternic cu capul de paviment. Ambulanța a sosit imediat la adresa respectivă, de pe Viale Lombardia și personalul sanitar l-a găsit pe Evangelista Tamiso în stare de inconștiență.

A fost transferat în cod roșu la spitalul San Raffaele unde a fost operat, dar fără un rezultat pozitiv. Din păcate, la mijlocul lunii octombrie a decedat din cauza rănilor suferite.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Fosta noră a bătrânului, Herrera Yris Noemi, care ținea legătura cu bunicul fiului ei de 24 de ani este cea care a semnalat carabinierilor din Brugherio, la câteva zile după accident, o serie de elemente asupra cărora anchetatorii au simțit că trebuie să facă lumină.

Autoritatea judiciară a deschis ancheta şi, la momentul decesului, a dispus efectuarea necropsiei. Pe corpul bătrânului au fost găsite leziuni cranio-encefalopatice, considerate o cauză directă a decesului.

Distribuie acest articol