Badantă anchetată în Italia pentru moartea bătrânului asistat, găsit cu fracturi de craniu pe podeaua locuinței

O îngrijitoare din localitatea Brugherio, regiunea Lombardia, în vârstă de 51 de ani, este cercetată în cazul morții bătrânului pe care îl îngrijea și care a fost găsit cu fracturi de craniu pe podeaua apartamentului său. După o lună în spital, în timpul căreia nu și-a mai recăpătat cunoștința, pensionarul în vârstă de 81 de ani a decedat, relatează MB News.

Fosta noră a victimei a prezentat carabinierilor elemente asupra cărora autoritatea judiciară a decis să facă lumină. A fost declanșată o anchetă și s-a dispus autopsia cadavrului. Badanta este cercetată pentru omor din culpă, iar audierea preliminară va avea loc în luna decembrie 2022.

- Continuarea după publicitate -

Se numea Evangelista Tamiso, în vârstă de 81 de ani și a murit după o lună de comă. Bătrânul nu și-a recăpătat niciodată luciditatea după ce a fost internat și nu a putut spune niciodată versiunea lui despre ceea ce s-a întâmplat.

S-a întâmplat pe 5 septembrie 2021, când îngrijitoarea a sunat la 112 și a spus că bătrânul a alunecat pe un fruct care se afla pe jos și a căzut, lovindu-se puternic cu capul de paviment. Ambulanța a sosit imediat la adresa respectivă, de pe Viale Lombardia și personalul sanitar l-a găsit pe Evangelista Tamiso în stare de inconștiență.

A fost transferat în cod roșu la spitalul San Raffaele unde a fost operat, dar fără un rezultat pozitiv. Din păcate, la mijlocul lunii octombrie a decedat din cauza rănilor suferite.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Fosta noră a bătrânului, Herrera Yris Noemi, care ținea legătura cu bunicul fiului ei de 24 de ani este cea care a semnalat carabinierilor din Brugherio, la câteva zile după accident, o serie de elemente asupra cărora anchetatorii au simțit că trebuie să facă lumină.

Autoritatea judiciară a deschis ancheta şi, la momentul decesului, a dispus efectuarea necropsiei. Pe corpul bătrânului au fost găsite leziuni cranio-encefalopatice, considerate o cauză directă a decesului.