Badantă arestată, fura bijuteriile bătrânei pe care o îngrijea și le vindea la „Compro oro”

O îngrijitoare în vârstă de 49 de ani a fost arestată la Trieste, în nordul Italiei, după ce a fost surprinsă furând bijuterii și alte obiecte de valoare care aparțineau bătrânei de 90 de ani pe care o avea în îngrijire, informează Il Messaggero.

Bijuteriile furate în repetate rânduri, erau apoi vândute într-un magazin „Compro Oro” unde sunt achiziționate contra cost de la clienți obiecte de valoare.

În primele zile ale lunii august fiul bătrânei, îngrijorat de lipsa mai multor obiecte de valoare dar și a unor sume de bani, a depus o plângere la Poliția de Stat. Polițiștii au inițiat la scurt timp o operațiune și în casă au fost amplasate camere ascunse de supraveghere video.

Într-un episod înregistrat de una dintre telecamere, se vede îngrijitoarea cu inițialele G.A., cum scotocește prin dulapuri și sertare și își însușește diverse bunuri. La sfârșitul orarului de lucru, femeia a fost așteptată afară de polițiștii care, la o percheziție a genții îngrijitoarei, au găsit suma de 90 de euro precum și mai multe bijuterii pe care aceasta le furase cu puțin timp înainte. S-a mai constatat că în alte două rânduri femeia procedase în același mod, vânzând bijuteriile unui magazin care se ocupă cu achiziționarea contra cost a obiectelor de valoare.

Îngrijitoarea a fost arestată și pusă la dispoziția procurorului din Trieste care coordonează investigațiile.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În imaginile surprinse în videoclipul de mai jos, se poate vedea cum îngrijitoarea caută prin dulapuri și își însușește bijuteriile bătrânei: