Badantă căsătorită în Italia cu bătrânul asistat. Nepoții s-au opus: „El este surd și ea are pe altcineva”

Un pensionar din Perugia, în vârstă de 89 de ani, surd și rămas văduv de curând, a decis să se căsătorească cu îngrijitoarea în vârstă de 56 de ani, care până acum câteva luni o îngrijea pe soția lui, decedată între timp.

Bătrânul nu le-a spus nimic despre această decizie nepoților și surorilor sale, până în momentul în care i-a invitat la nuntă, menționează Il Messaggero.

Nepoții au contestat în tribunal decizia unchiului de a se căsători cu îngrijitoarea care este cu 33 de ani mai tânără ca el: „El este surd și ea are pe altcineva”, au declarat nepoții la tribunal. 

Cazul a ajuns în fața Tribunalului din Perugia, care, printr-o hotărâre emisă în luna ianuarie a respins recursul rudelor bărbatului, permițând căsătoria între pensionarul de 89 de ani și femeia de 56 de ani, fostă îngrijitoare a soției decedate.

„El este surd și nouă nu ne-a spus nimic despre această căsătorie, iar ea are deja un alt bărbat”, aceastea au fost motivele rudelor care se opuneau căsătoriei celor doi, dar judecătorul a dat dreptate bărbatului stabilind că niciunul dintre motivele aduse de membrii familiei sale nu erau suficient de puternice pentru a contesta căsătoria.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Surorile și nepoții consideră că bărbatul a fost într-un fel convins de îngrijitoarea care a vrut să se căsătorească din interes, pentru a pune mâna pe averea lui.

În particular, în actul de opoziție la căsătorie, rudele pensionarului au subliniat că bărbatul este surd și invalid, că viitoarea soție era sentimental legată de un alt bărbat și că ambii au ținut secret decizia lor de a se căsători până la publicarea invitațiilor.

Pentru rudele bărbatului, această ultimă circumstanță era în mod particular un semn că totul era o strategie de-a femeii pentru a-și atinge scopurile personale.

Judecătorul, însă, a dat dreptate pensionarului care, ascultat de magistrat, a apărut perfect conștient de propria decizie și de consecințele patrimoniale pe care această alegere o va avea în familie.

În plus, Curtea a subliniat că surzenia de care suferă bărbatul nu este o condiție care să împiedice căsătoria spre deosebire de o interdicție pentru o boală mintală dacă era cazul.

De asemenea, alegerea de a nu comunica în avans rudelor intenția de a se căsători face parte din alegerile personale ale bătrânului.

În sfârșit, nici măcar presupusa circumstanță că femeia ar avea pe altcineva, nu este o condiție care să împiedice căsătoria, putând avea eventual doar implicații etice, a mai adăugat judecătorul.

Distribuie acest articol