Badantă căutată în Italia, a fugit cu banii bătrânului imediat după ce acesta a decedat

Un bătrân din Roma a fost încredințat îngrijirii unei badante originare din Rusia, însă după ce pensionarul a murit îngrijitoarea a luat toți banii acestuia, aproximativ 12.000 de euro, și a dispărut fără urmă, informează Corriere della Citta.

Fiul bătrânului a denunțat furtul, iar autoritățile au demarat o investigație care a dus la trimiterea în judecată a badantei, Olesya P., în vârstă de 41 de ani, care este de negăsit.

Pentru că îngrijitoarea nu a putut fi notificată în privința stabilirii primului termen de judecată, judecătorul a fost nevoit să pronunțe o sentință de neîncepere a procesului.

Conform legii italiene, dacă imputatul nu este notificat în privința stabilirii primului termen de judecată, judecătorul trebuie să pronunțe o sentință de achitare.

Este necesar ca badanta să fie găsită în limitele de timp stabilite pentru a evita prescrierea infracțiunii. În caz contrar, dacă nu va fi găsită la timp, îngrijitoarea nu va mai putea fi trasă la răspundere pentru fapta săvârșită.

Istoria badantei ruse este o situație singulară, deoarece aceasta nu a dat nimic de bănuit, ea și-a făcut treaba cu atenție și responsabilitate, cel puțin atât timp cât bătrânul a fost în viață. Dar imediat ce asistatul său a murit, badanta a luat toți banii și a dispărut.

În concluzie, conform legii italiene, femeia trebuie găsită în limitele de timp stabilite pentru a se evita prescrierea infracțiunii, altfel nu va mai putea fi trasă la răspundere pentru fapta săvârșită.