Badantă căutată în Italia, a fugit cu banii bătrânului imediat după ce acesta a decedat

Un bătrân din Roma a fost încredințat îngrijirii unei badante originare din Rusia, însă după ce pensionarul a murit îngrijitoarea a luat toți banii acestuia, aproximativ 12.000 de euro, și a dispărut fără urmă, informează Corriere della Citta.

Fiul bătrânului a denunțat furtul, iar autoritățile au demarat o investigație care a dus la trimiterea în judecată a badantei, Olesya P., în vârstă de 41 de ani, care este de negăsit.

Pentru că îngrijitoarea nu a putut fi notificată în privința stabilirii primului termen de judecată, judecătorul a fost nevoit să pronunțe o sentință de neîncepere a procesului.

Conform legii italiene, dacă imputatul nu este notificat în privința stabilirii primului termen de judecată, judecătorul trebuie să pronunțe o sentință de achitare.

Este necesar ca badanta să fie găsită în limitele de timp stabilite pentru a evita prescrierea infracțiunii. În caz contrar, dacă nu va fi găsită la timp, îngrijitoarea nu va mai putea fi trasă la răspundere pentru fapta săvârșită.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Istoria badantei ruse este o situație singulară, deoarece aceasta nu a dat nimic de bănuit, ea și-a făcut treaba cu atenție și responsabilitate, cel puțin atât timp cât bătrânul a fost în viață. Dar imediat ce asistatul său a murit, badanta a luat toți banii și a dispărut.

În concluzie, conform legii italiene, femeia trebuie găsită în limitele de timp stabilite pentru a se evita prescrierea infracțiunii, altfel nu va mai putea fi trasă la răspundere pentru fapta săvârșită.

@rotalianul