Badantă din Italia condamnată la 3 ani de închisoare. Maltrata bătrâna pe care o avea în îngrijire

O îngrijitoare originară din Republica Moldova, în vârstă de 47 de ani, care își desfășura activitatea la Padova, în Italia, a fost condamnată la 3 ani de închisoare după ce a fost trimisă în judecată cu acuzația de maltratare a persoanei pe care o avea în îngrijire.

Viorica Bujeniță era îngrijitoarea unei bătrâne în vârstă de 86 de ani din Padova, până a fost filmată cu telefonul de un vecin cum lovea și maltrata persoana de care ar fi trebuit să se îngrijească. Violența și abuzurile au fost, de asemenea, certificate de rănile de pe corpul bătrânei care suferă de Alzheimer.

Claudio Bertocco, fiul bătrânei italiene, declară pentru cotidianul Il Mattino di Padova că îngrijitoarea moldoveancă era mereu zâmbitoare și amabilă în prezența lui dar când rămânea singură cu bătrâna se transforma într-un „temnicer fără scrupule.” Fiecare mic dejun, fiecare prânz și fiecare cină se transformau într-un coșmar, bătrâna era lovită peste cap atunci când nu reușea să bea singură sau să apuce bine cu mâinile tacâmurile.

Investigațiile anchetatorilor au demonstrat faptul că bătrâna era supusă unui comportament violent și umilitor. Într-un astfel de moment i-a fost tăiat lobul unei urechi cu foarfecele în timp ce îngrijitoarea o tundea. Pe corpul pensionarei s-au găsit numeroase răni care au fost justificate de Viorica Bujeniță drept „mici incidente”.

La un an după aceste fapte și în urma investigațiilor carabinierilor de la Prato della Valle, Viorica Bujeniță a fost condamnată la trei ani de închisoare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Am cerut aplicarea infracțiunii de tortură”, spune Bertocco. „Din păcate, judecătorul nu a acceptat cererea noastră. Sentința inițială de 4 ani și 6 luni a fost redusă la 3. Dar este încă liberă, o văd prin cartier plimbându-se fără griji. Văd fotografiile sale zâmbitoare pe social media. Va fi cu siguranță încredințată Serviciilor Sociale. Este o rușine”, afirmă fiul bătrânei maltratate.