Badantă din Italia, a încercat să dea foc pensionarului asistat, care între timp îi devenise concubin

Un incident șocant a avut loc în Trentino-Alto Adige, unde o badantă în vârstă de 60 de ani a fost condamnată la trei ani și șase luni de închisoare pentru că a încercat să-i dea foc pensionarului pe care l-a îngrijit și care îi devenise între timp partener de viață. Femeia a acționat sub impulsul geloziei.

Evenimentele au început când femeia, originară din America de sud, a sosit în Trentino pentru a lucra ca badantă, relatează Corriere della Sera.

A fost angajată de un bărbat în vârstă de 70 de ani și, în curând, între ei s-a dezvoltat și o relație romantică.

Inițial, conviețuirea a fost pașnică, dar după doi ani, situația a început să se deterioreze. Au început certuri și violențe din partea femeii.

Conform reconstituirilor, badanta, care era extrem de geloasă, a abuzat de partenerul său timp de cinci ani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Într-un episod, a atacat bărbatul cu bucăți mari de lemn, provocându-i răni care au necesitat îngrijiri spitalicești. Alte agresiuni au inclus utilizarea unor obiecte periculoase precum cuțite de bucătărie.

Pe 1 septembrie 2019, femeia a depășit orice limită, aruncând cu un lichid pe hainele bărbatului și amenințând că-l incendieze, crezând că lichidul era inflamabil. Din fericire, lichidul era doar un degresant pentru ștergătoarele de parbriz.

Procurorul Alessandro Clemente a solicitat ca acuzația inițială de tentativă de omor să fie redusă la maltratare, iar judecătorul Massimo Rigon a fost de acord cu această opțiune.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, femeia a fost, de asemenea, condamnată să plătească o compensație de 15.000 de euro fostului său partener.

@rotalianul